Αντίγραφο της άποψής μου στο blog των G700. (http://g700.blogspot.com)
Προς όλους τους Έλληνες που περισσότερο παραπονιούνται, αλλά πολύ περισσότερο σιωπούσαν όταν δεν έπρεπε...
Vassilis υποθέτω ότι έχεις "σχετικό" προσωπικό ενδιαφέρον για το μέλλον των stagiers. Αν ναι, τότε λυπάμαι αλλά τα κριτήρια σου σ'αυτήν την περίπτωση δεν συμπίπτουν με το συλλογικότερο συμφέρον της κοινωνίας μας και επομένως και της Ελλαδίτσας μας.
Μπορώ να δεχτώ την οποιαδήποτε "κραυγή αγωνίας" ενός νέου άνεργου πτυχιούχου,αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να διαβάζω απόψεις του στυλ: "Αλήθεια η εμπειρία στην θέση δεν πρέπει να μετράει; Δεν λέω με 50%... αναλογικά" ενώ λίγο πιο κάτω γράφεις..."Δεν αμφιβάλω ότι κάποιοι στα stage εμφανιζόντουσαν για 3-4 ώρες... εξάλλου δημόσιο είναι... για τόσο εμφανίζονται και οι μόνιμοι."
Δεν κατάλαβα??? Δηλαδή από την μία παραδέχεσαι ότι στο δημόσιο (ένα ποσοστό μεγάλο)λουφάρει υπερβολικά, και μετά θέλεις να πριμοδοτήσουμε αναλογικά τους stagiers λουφαδόρους και μή ?
Χίλιες φορές ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ Vasilis !!
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ξεχωριστά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αυτής της χώρας που ζείς και θέλεις να είσαι ΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΙΣΟ απέναντι στον συμπολίτη σου που με τα 700 ευρώ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προυπηρεσία πάει να διεκδικήσει την ίδια θέση στο δημόσιο με το "σπαθί" του!
Όχι φίλε και συμπολίτη Vasilis, δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη σου "κραυγή" αγωνίας για το αύριο των stagiers. Δεν πρόκειται άλλωστε να τους αδικήσουν περισσότερο από ότι αδικούνται στον ιδιωτικό τομέα καθημερινά.
Βλέπεις όποιος εργάζεται ή "μαθητεύει"στο δημόσιο(να μην το πω αλλιώς..."φτού"),εντάσεται αυτομάτως στα αντικρουόμενα συμφέροντα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Με άλλα λόγια γίνονται εθελοντικά τα τσιράκια τους και όταν τους φτύνουν οι άνεργοι συμπολίτες τους, λένε ότι βρέχει.Δεν κατάλαβα??? Οι υπόλοιποι άνεργοι πτυχιούχοι(που δεν έχουν δυνατότητα πριμοδότησης) ή και οι υπόλοιποι στον ιδιωτικό τομέα είναι τα κορόιδα που δεν πριμοδοτήθηκαν τόσα χρόνια με 50%?
Δουλειά ΝΑΙ, όχι όμως αναξιοκρατία και διαιώνιση του "βολεμένου" και "σιωπηλού λουφαδόρου συνένοχου" στο δημόσιο.
Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς συνήθειες στον εαυτό μας και μετά να διεκδικούμε "ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝΤΑ".
Δεν είμαι κατά της μαθητείας στο δημόσιο, αλλά πρώτα θα έπρεπε να υποχρεώνονται οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα να προσλαμβάνουν μαθητευόμενους με βάση τον αριθμό θέσεων εργασίας που έχουν, και μετά να μεταπηδούν εφόσον το θέλουν στον δημόσιο τομέα με μοριοδότηση προυπηρεσίας.
Έτσι και ρεαλιστική προυπηρεσία θα υπάρχει, και η εμπειρία θα μεταφέρεται στο δημόσιο χωρίς τις "κακές" συνήθειες.
Το σύστημα υποχρεωτικής πρόσληψης μαθητευόμενων στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Γερμανία !! Εδώ τι κάνουμε ???
Γιατί λοιπόν χτυπάμε στο "πέταλο" όταν υπάρχει το "καρφί"?
Περίμενα από την νέα γενιά να διεκδικεί "έξυπνα", και με αξιοπρέπεια μία θέση εργασίας και όχι να δικαιολογούνται συνεχώς για το τι τους ώθησε να γίνουν "όμηροι" των πολιτικών "ρουσφετιών".
Ας αποφασίσουμε...ή ΛΑΜΟΓΙΑ και αναξιοπρεπείς, ή ΑΞΙΟΙ και ισότιμοι πολίτες.
Και μην αρχίσετε την γκρίνια για τον διπλανό σας που ζει εις βάρος σας στο δημόσιο, γιατί μάλλον ζηλιάρηδες στην τεμπελιά μου θυμίζει αυτό παρά όρεξη για εργασία και ζωή!
Τέλος, ας θυμηθούμε κάτι από το μακρινό ρομαντικό "όνειρο" της παγκοσμιοποίησης της δικιά μου γενιάς, που έχει αρχίσει να δείχνει τα "δοντάκιά" του και στις νεότερες γενιές.
Ένα θα πώ, και το έχουν ξαναπεί."Το ποτάμι δεν γυρνά πίσω".
Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο. Να το προσαρμόσουμε στα δικά μας "νερά".
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου