Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Παράδειγμα προς αποφυγή!

E-mail διαμαρτυρίας προς τον ΣΚΑΙ (από το κοντινό παρελθόν).

Χαίρετε κύριοι του τμήματος δημοσίων σχέσεων του ΣΚΑΙ!

Βλέπωντας καθημερινά να ζητάτε να ψηφίσουν οι τηλεθεατές σας και γενικότερα οι Έλληνες τον πιο σημαντικό Έλληνα διαχρονικά, μου γεννιέται το ερώτημα προς τι αυτή η διαχρονική σύγκριση αυτών των σπουδαίων ή και μη σπουδαίων Ελλήνων !??

Και φυσικά σαν Έλληνας νιώθω να προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο, τον όποιο από αυτούς τους ιστορικούς Έλληνες προσπαθείτε να συγκρίνετε, που ούτε οι ίδιοι δεν θα θέλανε να συμμετέχουν σε κάτι τέτοιο. Δηλαδή να συγκρίνονται για την προσφορά τους σε διαφορετικές περιόδους χρονικά και με διαφορετικές συνθήκες πολιτικές και κοινωνικές. Απαράδεκτη μέχρι και προσβλητική η σύγκριση...

Και παραθέτω το κείμενο της διαφήμησής σας...
"Οι «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι η νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ που βασίζεται σε ένα τηλεοπτικό format του BBC. Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό γεγονός, που θα αναδείξει τον σημαντικότερο Έλληνα όλων των εποχών μέσα από μια πρωτότυπη διαδικασία ψηφοφορίας και ενεργής συμμετοχής του κοινού σε τρεις φάσεις.
Κεντρικός παρουσιαστής είναι ο Αλέξης Παπαχελάς.
Η σειρά έχει παραχθεί στο σύνολο της σε HD ψηφιακό βίντεο, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς επίσης στη Γαλλία, την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ν. Υόρκη."

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι πρόκειται και πάλι για έναν έμεσο τρόπο να αναπτύξετε την επισκεψιμότητα της σελίδας σας και της διαφήμησης του καναλιού σας, καθώς και να κερδίσετε περισότερα έσοδα βάζωντάς τον στο "τρυπάκι" sms κ.λπ. χωρίς να σας ενδιαφέρει η παιδεία που ασκείτε στον Νεοέλληνα...

Και μην προσπαθήσετε να μας παρουσιάσετε την κίνηση αυτή ως "έμεσο ώφελος" του θέματος Μακεδονία, μέσο της προώθησης του Μέγα Αλεξάνδρου ως Μέγα Έλληνα...γιατί το παιχνίδι αυτό δεν κερδίζετε έτσι κύριοι.
Εκτός και αν είστε υπέρ του ρητού " ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"...με τα μέσα σας δηλαδή και του πολυδιαφημηζόμενου BBC που ψάχνει ακόμη μία παραγωγή ντοκυμαντέρ.
Δεν μπορούσατε να αναδείξετε ένα ντοκυμαντέρ υπέρ του Μέγα Αλεξάνδρου χωρίς αυτήν την διαχρονική σύγκριση ?

Αν και η συνεργασία η προώθηση είναι θεμιτή σε κάτι ιστορικό που αμφισβητείται, δεν σημαίνει πως πρέπει να προσβάλουμε την μνήμη κάποιων σπουδαίων Ελλήνων, κατατάσωντάς τους 2ους,3ους, κ.λ.π.
Δηλαδή για εξηγήστε μου...πως είναι δυνατόν να μου ζητάτε να διαλέξω τον Μέγα Αλέξανδρο ώς σημαντικότερο έλληνα σε σύγκριση με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ? Ή τον Καραμανλή με τον Κολοκοτρώνη ?
Ο καθένας τους πρόσφερε με τον τρόπο του και δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για όλη την ζωή τους τα οποία να είναι γνωστά στο ευρή κοινό...
Άλλο είναι το "ο πιό σημαντικός" και άλλο το "ο πιό συμπαθής" Έλληνας.
Είναι αδύνατον μιά τέτοια σύγκριση και προσβλητική για την μνήμη τους και γι' εμάς τους απογόνους τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου