Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

"ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ...Η΄ ΑΣ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ?"

Η παρακάτω λαϊκή θυμοσοφία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλους ή ακόμη και από πρωθυπουργό χώρας για να καταδείξει την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής ή και της αλληλεγγύης των λαών.Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να
ανακοινώσει το φοβερό νέο: 

-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!
Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: 

"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε: 

"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε: 

"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ."
Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: 

"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Και το βόδι απάντησε: 

"Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχεις, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι ένα τσιμπηματάκι στο δέρμα μου! "
Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη. Μέσα στη νύχτα όμως, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι ....

Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλλοίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες..

Έτσι ο αγρότης *έσφαξε την κότα* για να κάνει μια καλή κοτόσουπα!

Η γυναίκα όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα 8ωρο.

Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το γουρούνι*.

Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε! Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.

Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το βόδι*
Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν' έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη.......

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ: 

- Χάσαμε την ανθρωπιά μας. και ενισχύσαμε τον ατομισμό μας..!
- Όταν κάποιος δίπλα μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο!
- Είμαστε όλοι συνεπιβάτες σ'αυτό το πλοίο που λέγεται ζωή!
- Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας!
- Είμαστε σαν τις ίνες ενός υφάσματος.
- Και αν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, το ύφασμα είναι άχρηστο....

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. 

Εμείς είμαστε τα ποντικάκια..
Εμείς όμως είμαστε και οι κότες..
Εμείς και τα γουρούνια.
Εμείς και τα βόδια.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ: 

Είναι αδύνατον να γελάμε, αν δεν γελάει ολόκληρη η γειτονιά.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΜΑΣ ?

"Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα. Είναι όμως το καλύτερο από όσα έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα",                είπε κάποτε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, και ως "χειρότερο" εννοούσε τα πολλά προβλήματα που γεννά η ελευθερία της δημοκρατίας.


 Ό Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ  έλεγε όμως και κάτι ακόμη :
" Όταν στη δημοκρατία ο οργανωμένος λαός έχει την υπέρτατη εξουσία, τότε αυτό είναι δημοκρατία. Όταν όμως η υπέρτατη εξουσία βρίσκεται στα χέρια μίας μερίδας του λαού, τότε αυτό λέγεται αριστοκρατία".

Και σήμερα οι "πολιτικοί-αριστοκράτες" μας εγέννησαν το πρόβλημα που λέγεται..."Σεχτα-νιοί".

 Η προκήρυξη που έστειλε στα «ΝΕΑ» η Σέχτα Επαναστατών, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και συνεχίζει τις απειλές έχει ως εξής: 

Ανακοίνωση ν 4
Η Σέχτα Επαναστατών οπλίζεται ξανά. Στο σημερινό κόσμο το πιο βίαιο πράγμα είναι να μένεις απαθής. Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από τη βία. Και όταν δεν είναι η βία των μπάτσων, των κρατητηρίων, των φυλακών, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο ύπουλα. Μιλάμε για μια βία χωρίς αίμα. Για την βία της εικόνας, των διαφημίσεων, της καταναλωτικής μαστούρας, των ψυχοαδιέξοδων, της μοναξιάς. Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με την χαρούμενη επίπλωση.

Εμείς κουραστήκαμε από αυτό το κενό ζωής. Είπαμε φτάνει πια... όχι άλλες ξοφλημένες μέρες... όχι άλλες ταπεινώσεις στη δουλειά... όχι άλλες δανεικές προσευχές για καληνύχτα...

Ετσι πριν 1,5 χρόνο φτιάξαμε την Σέχτα Επαναστατών, που έγινε το όχημα διαφυγής μας απ΄ τη γαμημένη ησυχία του κόσμου- φυλακή που ζούσαμε. Δυο- τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος, συνδυάστηκαν με αρκετά «κιλά» αποφασιστικότητας και την σιγουριά της συνείδησης που έλεγε: ή άνθρωπος ή γουρούνι, ή μαχητής ή υπόδουλος, ή επανάσταση ή συμβιβασμός με την παραίτηση.

Και έτσι ξεκινήσαμε.

Όταν ζεις σε έναν ατέρμονο αγώνα, σε κάνει να οξύνεις τις ικανότητες και την σκέψη σου, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει την ευχαρίστηση ότι έχεις αντιτεθεί στη μοίρα που προορίζανε για σένα.

Όμως θέλαμε κάτι παραπάνω...

Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον ουρανό. Μετά το τρίτο μας χτύπημα, θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Έτσι περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα.

Παράλληλα οι υπόλοιποι μαχητές μας δεν έμειναν ανενεργοί. Δημιούργησαν ένα απαραίτητο δίκτυο πληροφοριών, συνέλεξαν στοιχεία, φρόντισαν την συνειδητή αεργία μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο σκοπό της Επανάστασης και στην αξιοπρέπεια του εαυτού τους.

Έτσι από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε ότι λέμε και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα σε όλους τους επιφανείς φορείς της κοινωνίας και τους γορίλες τους. «Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας. Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να “μιλήσουν”... Αν τα επιχειρήματα κάνουν τον ιδρώτα να κυλάει, οι αποδείξεις θα κάνουν να χυθεί αίμα...». Πλέον δε μιλάμε για ένοπλη προπαγάνδα, αλλά την εφαρμόζουμε στην πράξη. Η πρόσφατη επίθεση μας δεν στηρίχτηκε σε προπαγανδιστικούς λόγους, αλλά στην απόφαση να τερματίσουμε την άθλια καριέρα αυτού του τύπου.

Ο ένοπλος αγώνας δεν απολογείται και δεν προφασίζεται την υποκρισία του ανθρωπισμού και το ιδανικό της ανθρώπινης ζωής. Η επανάσταση είναι πόλεμος για την οικοδόμηση ενός αυτόνομου υπαρξιακού κώδικα μακριά απ΄ την υποκρισία του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Η ανθρώπινη ζωή είναι μια μεταβλητή, ένα εμπόρευμα στον κόσμο του θεάματος που άλλοτε την κατασπαράσσει εξορίζοντας την στα μπουντρούμια των φυλακών, στα μοναχικά αδιέξοδα, στις ουσίες των εξαρτήσεων και άλλοτε την υπερασπίζεται ως το «ιδανικό» που χάθηκε απ΄ τα όπλα των τρομοκρατών.

Όμως σημασία δεν έχει μόνο αν ζεις, αλλά και το πως ζεις. Η πραγματική αξία βρίσκεται στις επιλογές που κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εκεί κρινόμαστε όλοι. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έκανε τις επιλογές του και εμείς τις δικές μας. Αυτός επέλεξε να ζήσει σαν τρωκτικό στο βασίλειο της λάσπης του άθλιου κύκλου του και εμείς ως λύκοι έξω από την αγέλη.

Ας δούμε λοιπόν ποιος ήταν πραγματικά ο «ανυποψίαστος» και «αφύλακτος» Σωκράτης Γκιόλιας.

Από νωρίς μπασμένος στα κόλπα της δημοσιογραφικής πανούκλας θήτευσε για αρκετά χρόνια στο μετρ της δήθεν ανεξάρτητης «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ως φίλος, συνεργάτης και αρχισυντάκτης των εκπομπών του. Παράλληλα διετέλεσε «στέλεχος» της νέας σχολής του ελληνικού πρωταθλητισμού. Του πρωταθλητισμού που είχε ειδίκευση στο παράνομο εμπόριο ντοπαϊνης (κολλητός του Χρήστου Τζέκου που ξέρει καλά από «σκόνες»), στα ντοπαρισμένα ρεκόρ (κουμπάρος με τον Κώστα Κεντέρη που του προσέφερε δημοσιογραφική κάλυψη στο γνωστό «ατύχημα» που είχε με το άλλο αθλοπρεζάκι την Κατερίνα Θάνου) και φυσικά στο νταραβέρι αξιωμάτων- αποκατάστασης όλης της γνωστής πρωταθλητικής κλίκας είτε στα σώματα ασφαλείας, είτε στον πολιτικό στίβο (φιλαράκι του αθλητήβουλευτή Κουκοδήμου, της αποτυχημένης υποψήφιας Πατουλίδου και άλλων). Ο καθένας φυσικά μπορεί να φανταστεί και τις κομπίνες όλων αυτών με πολύτιμο συνεργάτη τον Σωκράτη Γκιόλια στην εταιρία με την επωνυμία ΣΕΓΑΣ που όλοι οι παραπάνω αποτελούσαν τις επιφανείς προσωπικότητες του. Ιδιαίτερα στην εποχή που μεσουρανούσε το «εθνικό όραμα» των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στήθηκε στο ΣΕΓΑΣ το μεγάλο φαγοπότι τόσο με τις «χρυσές» χορηγίες και τις κρατικές επιχορηγήσεις όσο και των μυστικών οικονομικών συμφωνιών κάτω από το τραπέζι με μεγαλοεργολάβους και κατασκευαστικές εταιρίες.

Όμως ο «ανυποψίαστος» Σωκράτης Γκιόλιας ήταν πολυθεσίτης. Ο ίδιος, ήταν γνωστός θρησκόληπτος στους κύκλους του και υπήρξε μόνιμος επισκέπτης- παράγοντας ακόμα μιας γνωστής εταιρίας. Ήταν έμπιστος συνεργάτης της Αθωνικής πολιτείας, ενώ ταυτόχρονα η ρασοφόρος νυφίτσα Εφραίμ ήταν ο πνευματικός του. Γι΄ αυτό όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο των παπαδερών στο Βατοπέδι ο Γκιόλιας πάντα έμπαινε μπροστά ως ασπίδα προστασίας για να στηρίξει το παραμάγαζο τους.

Ο τύπος ήταν κυριολεκτικά με τον σταυρό στο χέρι.

Από εκεί και πέρα ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας.

Με την ραγδαία εξάπλωση του internet και την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση ιδιαίτερα των νέων για την ενημέρωση τους από αυτό, δεν άργησε και η εκμετάλλευση του από τα γνωστά λαμόγια της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα επίσημα ειδησεογραφικά site που συνήθως είναι ηλεκτρονική μορφή ήδη γνωστών εφημερίδων δημιουργήθηκαν και τα πρώτα ενημερωτικά blogs. Η αμεσότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό που τα ανέδειξε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Αυτή η μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης αξιοποιήθηκε και από άτομα που ζούσαν σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν προσπάθεια διάρρηξης της λογοκρισίας που επιβαλλόταν από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους παραπάνω ανθρώπους, η ίδια ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κ. α σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για την στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν έχει να κάνει με την εναντίωση μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και την θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης. Ο Γκίολιας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συγκαταλεγόταν στους εχθρούς του καθεστώτος, αλλά ήταν το αφεντικό που κρυβόταν πίσω από την ανωνυμία του blog troktiko ασκώντας από αυτό την συστημική προπαγάνδα του.

Ο Γκιόλιας πρώην συνεργάτης του «μαχητικού» Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και άξιος συνεργάτης της δημοσιογραφικής σχολής Κωστόπουλου- Αναστασιάδη (απενοχοποίηση του σύγχρονου lifestyle με κίνητρο την οικονομική επιτυχία και τον νεοελληνικό τσαμπουκά) είχε αυτό που χρειαζόταν. Απ΄ τη μία η δημοσιογραφία της «κοινωνικής ευαισθησίας», των «αποκαλύψεων» και των «καταγγελιών» κι από την άλλη ο τσαμπουκάς στο σερβίρισμα, ένα κοκτέιλ θράσους, lifestyle με άποψη, σύγχρονου νεοσυντηρητισμού, ενός κρυμμένου (ή και φανερού) φασισμού, μιας δήθεν σάτιρας, όχι απλά απέναντι στην εξουσία, αλλά κυρίως ενάντια σε αυτούς που δεν έχουν φωνή να απαντήσουν στη λάσπη που εξαπέλυε εναντίον τους.

Οι πιο πρόστυχες προσβολές και τα πιο συκοφαντικά ψέματα για το αντάρτικο πόλης, μπήκαν στην πρώτη γραμμή των δημοσιευμάτων του troktikou. Μέχρι και ο αδελφός του Περικλής, ως διευθυντής της Ρrince Οliver, απάντησε προκλητικά και ειρωνικά παραφράζοντας την συνθηματολογία της εξέγερσης του Δεκέμβρη, σε μια ενέργεια εμπρησμού που είχε ως στόχο την εταιρεία του.

Το ίδιο το αφεντικό του troktikou είχε ορίσει τον εαυτό του δικαστή και απένειμε ποινές σε συλληφθέντες μέσα από το blog του. Μετά το διαζύγιο απ΄ τον μέντορα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο Γκόλιας αυτόνομος πλέον και με την πιο ισχυρή θέση στη δημοσιογραφική blogoσφαιρα γίνεται ειδικός σύμβουλος του Δημήτρη Κοντομηνά, που συγκαταλέγεται στην οικονομική μαφία της ελλάδας, γνωστός και από την εμπλοκή του με το σκάνδαλο της interamerican. Επίσης το τελευταίο διάστημα δούλευε ως γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού Θέμα radio του ξεφτιλισμένου χοντροκοιλαρά Θέμου Αναστασιάδη. Η απαρίθμηση των βρόμικων ιστοριών του δημοσιογραφικού σιναφιού όπως και οι εσωτερικές κόντρες μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τριπλέτα Θέμου- Γκιόλια- Κοντομηνά, με το αδελφάτο Χατζηνικολάου- Τριανταφυλλόπουλου- Κουρή θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές σελίδες.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι ένας κουβάς γεμάτος σκατά που με την κίνηση μας απλώς τον ελαφρύναμε.

Φυσικά το αφεντικό του troktikou ως επαγγελματίας ρουφιάνος γνώριζε καλά τις πιθανές συνέπειες και τα «εργατικά ατυχήματα» που θα μπορούσαν να του συμβούν. Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν τόσο «ανυποψίαστος» που είχε φροντίσει μόνος του να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί στόχο. Ιδιαίτερα μετά τη βόμβα στα Πατήσια και το θάνατο του Αφγανού τόσο ο ίδιος, όσο και τα κωλόπαιδα που είχε για συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν το καμουφλάζ των δήθεν ανώνυμων σχολίων αναγνωστών στο troktiko ώστε να απειλήσουν ανοικτά οποιονδήποτε εναντιωνόταν στον οχετό ψεύδους που εξαπέλυαν συστηματικά. Συγκεκριμένα κι αφού είχαν προηγηθεί οι αποκλειστικές φωτογραφίες με το σκοτωμένο παιδί, προνόμιο της αγαστής συνεργασίας του Γκιόλια με την αντιτρομοκρατική, «αναγνώστης» του troktikou έγραψε σε σχέση με την οργή που συγκέντρωσε πάνω στο πρόσωπο του ο «ανυποψίαστος»...- δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει ο Γκιόλιας και ο κάθε Γκιόλιας. Να έχει μαζί του όπλο και να ρίξει σε όποιον κινείται ύποπτα για να προστατεύσει τη ζωή του;- Αλλά ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. Ο Γκιόλιας δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει ο ίδιος για να προστατευτεί. Αυτό θα το αναλάμβαναν οι 2 αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας που του είχαν παραχωρηθεί και τους χρησιμοποιούσε εναλλάξ μέχρι το θάνατο του γουρουνιού στην Κατεχάκη.

Συγκεκριμένα ο «αφύλακτος» Γκιόλιας, ο δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σύστημα προστασίας υψηλών προσώπων λέγοντας πως οι αστυνομικοί πρέπει να είναι μάχιμοι στο δρόμο κι όχι να συνοδεύουν ως Φιλιππινέζες, υποψήφιους στόχους, είχε τους δικούς του ένοπλους γορίλες.

Παλιομαλάκες τη αντιτρομοκρατικής αν μπορείτε τώρα διαψεύστε τα παρακάτω στοιχεία...

Το αφεντικό του troktikou τις καθημερινές από Δευτέρα ως Παρασκευή κατά την μετακίνησή του με αυτοκίνητο μάρκας smart με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΡ 5121 (το ο ποίο άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες με άλλο smart με αριθμό ΙΜΡ 3142) συνοδευόταν πάντα από μηχανή ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκιόλιας ξεκινούσε καθημερινά απ΄ το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21 μεταξύ 12.10-12.25 για να μεταβεί στη ραδιοφωνική εκπομπή του πάντα αργοπορημένος. Ένα 20λεπτο πριν, πλησίαζε στο σπίτι του και στάθμευε στην αθέατη γωνία Νυμφών και Δαιδάλου μηχανή συνοδού ασφαλείας με τον αναβάτη της, που ακολουθούσε το smart σε απόσταση 5-10 μέτρων όταν αυτό ξεκινούσε. Ο Γκιόλιας διέθετε 2 Φιλιππινέζες- γορίλες που άλλαζαν μεταξύ τους συνήθως ανά βδομάδα. Ο πρώτος ήταν νεαρός 25-30 χρονών με fitness στυλάκι, που συνήθως χάζευε παίζοντας με το κινητό του και χρησιμοποιούσε μηχανή μαύρη-ασημί μάρκας ΤDΜ, ενώ ο δεύτερος ήταν πιο έμπειρος, 40άρης γκριζομάλλης, είχε αγαπημένη συνήθεια να διαβάζει εφημερίδα πάνω στη μηχανή, να περπατάει σαν να έχει καρπούζια στις μασχάλες, ενώ χρησιμοποιούσε κι αυτός μηχανή on-off transalp με αριθμό κυκλοφορίας ΧΧΚ 389. Τονίζουμε πως ο Γκιόλιας για να μην στιγματιστεί στη γειτονιά ότι έχει συνοδούς, τους υποχρέωνε να σταθμεύσουν στη γωνία με την Νυμφών που δεν γίνονταν αντιληπτοί, ώστε να μην φανεί κι ο ίδιος ασυνεπείς με τα όσα έγραφε.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ψόφησε ο βλάκας στην Κατεχάκη. Προφανώς οι νέες οδηγίες καθώς και η εξουσιοδότηση στους συνοδούς ασφαλείας να ρυθμίζουν το πόστο τους και τη διαδρομή του υποψήφιου στόχου, έδωσε τη δυνατότητα στους γορίλες, να αλλάξουν θέση. Έτσι τον τελευταίο καιρό η πρώτη συνοδευτική μηχανή στάθμευε ακριβώς απέναντι απ΄ την πολυκατοικία του troktikou, τσέκαρε όσους περνούσαν, ενώ λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο Γκιόλιας ερχόταν κι η δεύτερη μηχανή. Ο Γκιόλιας αφού πλεον καταδεχόταν να τους καλημερίσει ξεκινούσαν όλοι μαζί σαν μια ωραία «συντροφιά». Συνήθως μπροστά το ΤDΜ για να τσεκάρει τη διαδρομή με απόσταση 5-10 μέτρων, στη μέση ο Γκιόλιας με το smart και πίσω ο 40άρης με την transalp.

Η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. Χρησιμοποιώντας βαρύ όχημα θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας τον γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα «ράβαμε» τους άλλους δύο. Περισσότεροι στόχοι, περισσότερη αποτελεσματικότητα. Γνωρίζαμε επακριβώς τη διαδρομή τους και η Εθνάρχου Μακαρίου που ακολουθούσαν μετά τη Δαιδάλου με τα διαχωριστικά παρτέρια βόλευε μια χαρά για το «τρακάρισμα» και τον εγκλωβισμό τους. Γρήγορα όμως απορρίψαμε αυτό το σενάριο, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος που ήταν ιδανικός για τέτοιο καρτέρι, έχει μέτρια προς πυκνή ροή αυτοκινήτων, περαστικών και δυο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να υπήρχε κίνδυνος για άλλους ανθρώπους, γεγονός που δεν επιδιώκουμε ποτέ. Γιατί είναι άλλο πράγμα η οξεία κριτική που ασκούμε στην κοινωνική παρακμή κι άλλο η διαδικασία της στοχοποίησης. Οι στόχοι μας είναι πάντα σαφείς και τα όπλα μας σημαδεύουν συγκεκριμένα κεφάλια, για αυτό δεν θα ρισκάραμε να υπάρξει λάθος άνθρωπος χτυπημένος. Έτσι προτιμήσαμε να πάμε εμείς σπίτι του παρά να συμβεί οτιδήποτε σε μια συμπλοκή στο δρόμο και να χτυπηθεί κάποιος άσχετος. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στο θυροτηλέφωνο ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ότι θα κατέβει, αλλά θα ΄ρθει μόνος του χωρίς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δημοσιοποιηθεί για αρκετούς λόγους. Εδώ όμως να προσθέσουμε πως η γνωστή τηλεπερσόνα Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του deal και του Γκιόλια, που βγαίνει στα τηλεπαράθυρα για να κλείσει καμιά δουλειά, να μην μας τα πρήζει με τις παπαριές του περί βιτρίνας της Σέχτας σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, γιατί θα του χαρακώσουμε το πρόσωπο, μιας και οι σφαίρες μας είναι πιο πολύτιμες από τέτοιους ηλίθιους. Επιστρέφοντας να επισημάνουμε πως απορρίψαμε επίσης το ενδεχόμενο να διαρρήξουμε την πολυκατοικία και να εκτελέσουμε τον Γκιόλια μέσα στο διαμέρισμά του. Ήταν βασικό μας μέλημα να μην πάθει το παραμικρό η σύζυγός του και φυσικά το μικρό παιδί.

Ο καθένας μας έχει το τέλος που του αναλογεί και τα παραπάνω άτομα δεν μας φταίνε σε τίποτα. Άλλωστε η πρακτική των πολιτικών εκτελέσεων είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούν και να κινδυνέψουν από επίθεση μας άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ενός στόχου που δεν έχουν συμμετοχή στις επιλογές και τα βρώμικα συμφέροντά του, ακόμα και αν αυτό μας υποχρεώσει να ακυρώσουμε τον σχεδιασμό μας. Ένας αντάρτης πόλης δεν είναι ένας ψυχρός εκτελεστής. Όταν επιλέξει να πυροβολήσει, δεν χτυπάει το πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Δεν τίθεται ζήτημα απλά επί του προσωπικού. Ο ένοπλος μαχητής χτυπάει τους φορείς του συστήματος που πλέον δεν έχουν το δικό τους ξεχωριστό πρόσωπο, αλλά μια συγκεκριμένη θέση που υπερασπίζονται. Ο ένοπλος μαχητής δεν πυροβολεί ανθρώπους, πυροβολεί ενάντια στο ίδιο το σύστημα.

Ο Γκιόλιας ήταν ένα απ΄ τα πολλά ονόματα μεγαλοδημοσιογράφων που έχουμε συλλέξει πληροφορίες για τα σπίτια τους, τα οχήματα τους, τη φύλαξη τους, τα αγαπημένα τους στέκια- ρεστοράν μέχρι και το που παίζουν τένις (το ΄πιασες το υπονοούμενο Χατζη-μαλάκα του alter;).

Όλοι αυτοί οι δικαστές που έχουν μικρόφωνα και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αγορεύουν, δικάζουν και καταδικάζουν, θα μάθουν τι σημαίνει ο φόβος να περνάει στο δικό τους στρατόπεδο. Για αυτό παράλληλα συμβουλεύουμε κι όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, η απάντηση τους σε κάθε ερώτηση να είναι μόνο μία «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...» οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως στην τρίτη μας ανακοίνωση είχαμε γράψει «Ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας του, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει την δημόσια εξωτερική εικόνα...».

Ηελλάδα εδώ και μήνες βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με την προσφυγή στο ΔΝΤ και το οικονομικό της έλλειμμα. Μια απ΄ τις πιο προσοδοφόρες πηγές εισροής χρήματος είναι ο τουρισμός της καλοκαιρινής περιόδου. Η εκτέλεση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε συνδυασμό με τις αντάρτικες ενέργειες του τελευταίου χρόνου πιστεύουμε ότι διαμορφώνει μια αρνητική εικόνα στο εξωτερικό για την ασφάλεια της ελληνικής επικράτειας και χτυπάει την εθνική βιομηχανία του τουρισμού. Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ασφαλές μετόπισθεν του καπιταλισμού. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη επαναστατικών διαδικασιών με εμπρησμούς, σαμποτάζ, μαχητικές πορείες, βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες εκτελέσεις και όχι σε τόπο προορισμού διακοπών και αναψυχής. Έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Ένας κόσμος που διαμαρτύρεται για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, δίχως πρώτα να έχει εξεγερθεί ενάντια στην νοηματική φτήνια της ίδιας της ζωής μέσα στο σύστημα, μας είναι αδιάφορος και άξιος της μοίρας του.

Δεν έχουμε δανειστεί τίποτα απ΄ τον κόσμο σας για να νιώσουμε ότι το χάνουμε ή το χρωστάμε.

Αν αυτό που διακυβεύεται στην συνείδηση των ανθρώπων τώρα είναι η απώλεια ενός σταθερού μισθού και μιας σίγουρης σύνταξης δείχνει ότι αυτός ο κόσμος έχει ήδη πεθάνει. Γιατί πρώτα έχασε τις επιθυμίες του, την αξιοπρέπεια του, τον εγωισμό του, τα όνειρα του, τη συνείδηση του, τα συναισθήματα του και τότε δεν νοιάστηκε πραγματικά κανείς. Όταν όμως απειλούνται οι δανεικές του προσευχές για την μίζερη ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας του και ξεσηκώνεται, τότε οι μέρες του είναι μετρημένες. Γιατί ζυγιάστηκαν και βρέθηκαν λειψές και ανάπηρες νοήματος.

Εμείς ως Σέχτα Επαναστατών πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους και των σημερινών δομών θα μπορέσει να ανατείλει μια νέα προοπτική ζωής. Μια ζωή νέων ανθρώπινων σχέσεων, χωρίς εξουσία, χωρίς σύνορα, χωρίς θρησκεία, χωρίς διαχωρισμούς. Μια ζωή που δεν θα κυβερνά το χρήμα ούτε θα βασιλεύει η ιδιοκτησία. Μια ζωή μακριά από ψεύτικα είδωλα, καταναγκασμούς και συμβάσεις.

Προωθούμε ένα νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση. Ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο ζωής και έκφρασης. Να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον, να πλημμυρίσει από συναισθήματα, να αφεθεί στις απολαύσεις, να γίνει δημιουργός του κόσμου του... Η ανθρώπινη επικοινωνία πρέπει να απελευθερωθεί απ΄ τις τηλεφωνικές γραμμές και τις επίπεδες οθόνες, οι ανθρώπινες χειρονομίες να αποκτήσουν ξανά τη ζεστασιά τους και να απαλλαχθούν απ΄ τις τυπικότητες και την επαναληψιμότητα, η ζωή να αποκτήσει μια περιπετειώδη περιπλάνηση και να απαγκιστρωθεί απ΄ την γραφειοκρατική της εκδοχή. Βέβαια όλα αυτά ακούγονται ουτοπικά, αν επενδύεις όλη σου τη δράση σε ένα μελλοντικό όραμα και αγνοείς το σήμερα.

Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο καθρέφτης...

Μη ρωτάς λοιπόν πως θα αλλάξουν τα πράγματα. Γίνε εσύ ο ίδιος η απάντηση στο ερώτημα. Εμείς προτείνουμε τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση των εξουσιαστικών σχέσεων και του κυρίαρχου πολιτισμού. Μόνο μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια των σύγχρονων αστικών κέντρων μπορεί να ανθίσει ένας νέος τρόπος ζωής. Οι επαναστατικές οργανώσεις είναι οι μικρές προεικονίσεις ενός τέτοιου μέλλοντος. Όμως όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο μας ακόμα κι αν δεν έρθει αυτό το μέλλον, εμείς θα το έχουμε γευτεί, ζώντας με τον δικό μας ανορθόδοξο τρόπο στο σήμερα. Και αυτή η περιπέτεια, το ταξίδι προς την απελευθέρωση αξίζει την κάθε του στιγμή...

Γι΄ αυτό η πρότασή μας στο τώρα είναι σαφής. Όσοι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν έμπρακτα την τυραννία του συστήματος, ας περάσουν απ΄ τα λόγια στην πράξη. Σύντροφοι οργανωθείτε, φτιάξτε ομάδες, συλλογικοποιείστε τις επιθυμίες σας, οπλιστείτε, διαβάστε, επικοινωνήστε, αρνηθείτε τους ρόλους και τις ηγεμονίες, καταργείστε τη δουλειά και περάστε στη στρατηγική του ένοπλου αγώνα.

Οι σημερινοί αντάρτες πόλης οφείλουν να ξεπεράσουν την κοινωνιστική κληρονομιά του προλεταριάτου και να ανακηρύξουν ως επαναστατικό υποκείμενο τους ίδιους τους τους εαυτούς τους, τους συντρόφους τους και όλους όσους αμφισβητούν έμπρακτα το πραξικόπημα της εξουσίας στις ζωές μας, δίνοντας ουσιαστικό προβάδισμα στη ζωή κι όχι στις οικονομικές αναλύσεις. Στις διαδικασίες που προωθούν την ένοπλη πάλη κερδίζουμε στιγμές απελευθερωμένου χρόνου, καθώς μόνο αυτές επιτρέπουν τη ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας και ανοίγουν τον δρόμο για μια εσωτερική ελευθερία. Έτσι ο καθένας μπορεί να αναδιατυπώσει την ατομική του ταυτότητα μέσα στην κοινωνική ζωή και να γίνει ένοπλος μαχητής της επανάστασης.

«Ως εδώ.- Ο χειμώνας μας γεμίζει θλίψη, η άνοιξη μας μολύνει και το καλοκαίρι νιώθουμε ασφυξία. Εδώ και καιρό μας πνίγει τα ρουθούνια η μπόχα από τα γραφεία, τους αντιδραστήρες, τα εργοστάσια και τους αυτοκινητόδρομους. Τα φίμωτρα μας δεν έχουν πια ωραία γεύση, είναι σαν λουκάνικο περιτυλιγμένο με πλαστικό καλώδιο. Η μπύρα που πίνουμε είναι μπαγιάτικη, ίδια με την μικροαστική ηθική. Δεν θέλουμε πια να κάνουμε σε όλη μας τη ζωή την ίδια δουλειά να έχουμε το ίδιο πρόσωπο. Αρκετές διαταγές μας έχουν δώσει, αρκετά έχουν ελέγξει τη σκέψη, τις ιδέες, το σπίτι και τα διαβατήριά μας, αρκετά μας έχουν σπάσει τα μούτρα. Δεν θα τους αφήσουμε άλλο να μας καλουπώνουν, να μας καταστείλουν, να μας ισοπεδώνουν.-ΤΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ-...

ως την παραλία του tun nichts (δεν κάνω τίποτα...)

(κάλεσμα Γερμανών αυτόνομων)

Υ.Γ.1. Επειδή γνωρίζουμε πως ένα θυμωμένο γουρούνι βρωμάει περισσότερο από το συνηθισμένο, να πούμε δυο λογάκια στους μαλάκες της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του. Και να έχετε το νου σας, γιατί έχουμε ένα μικρό «πρόβλημα»... είμαστε τρομακτικά συνεπείς σε αυτά που λέμε...». Άλλωστε ενδεικτικό των προθέσεων μας, είναι το σημείο που επιλέξαμε να αφήσουμε την ανακοίνωσή μας, σε απόσταση 30 μέτρων ευθείας βολής από το φυλάκιο και την πρόσοψη του Α.Τ. Νίκαιας.

Υ.Γ. 2 Προς όλους τους υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και το τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματα τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο.

Μαχητές της επανάστασης ο εχθρός έχει όνομα, ψάξτε διευθύνσεις...

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΤΟ "ΤROKTIKO" ΣΙΩΠΗΣΕ...."KAΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ"

Με τον τίτλο αυτό το γνωστό σε όλους μας "troktiko.blogspot.com",
έδωσε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 12:18 π.μ, το σύνθημα για το "ο.κ. Μύνημα ελήφθη! Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία".

"Τα σύνορα που πέρασα δεν είχανε φρουρό,
  μόνο λίγα γεράκια διψασμένα.
  Στα γόνατά μου αράξανε ζητώντας μου νερό,
  και πως να τα χορτάσω τα καημένα"...
  τραγουδάει ο Μητροπάνος σε ένα νέο του  τραγούδι.

Το χαρίζω στα μέλη του τα "τροκτικά", που δώσανε όλα αυτά τα χρόνια με το στίγμα τους μία άλλη διάσταση στην ελεύθερη και μαχόμενη δημοσιογραφία, μέσα από ένα απλό μπλόγκ.
Δυστηχώς η γλώσσα τους τσάκιζε πολλές φορές τα κόκκαλα των πολλών παρασίτων αυτής της χώρας, με αποτέλεσμα να έχουμε την χειρότερη μορφή τρομοκρατίας. Ας είναι...

Καταφέρανε να κλείσουνε το πρώτο "τροκτικό", αλλά ανοίξανε χιλιάδες νέα μικρά "τρωκτικά" με ασίγαστο πάθος για "αλήθειες".
Η σημερινή δημοκρατία "παίρνει" πολλά, αλλά "δίνει" ακόμη πιο πολλά...

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η κα ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Η..."ΓΥΜΝΗ" ΑΛΗΘΕΙΑ

"Ποιός το ΄χασε, για να το βρείτε εσείς? Το ήθος ...εννοείται !!!"

 Είπα να μην γράψω σήμερα, αλλά δεν άντεξα την δυσoσμία που εκπέμπουν κάποιοι "επώνυμοι" και "ηθικοί" δημοσιογράφοι της τηλεόρασης και των "επώνυμων" μπλόγκς, με ιδιοκτήτες το παράνομο "κεφάλαιο" της φοροδιαφυγής.

Πόσο ήθος χρειάζεται άραγε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να επιτρέπει σε κρατικά κανάλια να παρουσιάζουν εικόνες προσωπικού-ξεβρακώματος της κάθε κοσμικής "κυρίας" που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος.

Με ή "χωρίς λόγια"...Ζήτω η "ξετσίπωτη" δημοσιογραφία.

 Υ.Γ.
Εύχομαι να σας κρίνουν το ίδιο με "αγύριστο κεφάλι", τα παιδιά σας κα Βαγιάννη.
Προτού σας σκεπάσει το χώμα...



 

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ....ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ"

Εγώ ο Έλληνας του 2010 και του ΔΝΤ, έχω γίνει κάτι σαν την κύπρο μέσα μου και "Δεν ξεχνώ"...

Σαν σήμερα, 36 χρόνια πριν και ημέρα Σάββατο στις 5:30 χαράματα 1974, ήχησαν οι σειρήνες στην κατεχόμενη Κύπρο από την εισβολή του Αττίλα, πέντε μέρες μετά το πραξικόπημα. 
Το ίδιο και σήμερα, οι σειρήνες ξαναήχησαν εις ανάμνησιν των Κυπρίων και Ελλαδιτών αξιωματικών και οπλιτών πεσόντων. 
Την ίδια μέρα, την ίδια ώρα...

Μέχρι και σήμερα, αγνοούνται εκατοντάδες άνδρες της ΕΛΔΥΚ, ενώ πάνω από 200.000 Ελληνοκύπριοι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους. Το 40% σχεδόν της Κυπριακής γης άλλαξε βίαια χέρια.
Δείτε πως ο Μιχάλης Κακογιάννης περιγράφει την δικιά του προσωπική εμπειρία...


Μέχρι

"ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΓΚΙΟΛΙΑ"

"Δάσκαλε, εγώ δεν είμαι το τόξο σήμερα,
  αλλά το βέλος που εκτοξεύεται στο αύριο"...
Πόσο πιο απλά να περιγράψει κανείς τον ήρωα που έγινε το καθημερινό βέλος της αλήθειας, ενάντια σε κάθε διεφθαρμένο ΜΜΕ. Ο άνθρωπος που έδωσε υπόσταση στο όραμα που λέγεται μπλόγκ "troktiko" με παγκόσμια αναγνώριση επισκεψιμότητας, και που ποτέ δεν πούλησε στο  βωμό του κέρδους τους φίλους του. Και όμως θα μπορούσε να πλουτίσει, αν το ήθελε...

Αντιμέτωπος με τα σημερινά "τσακάλια" των ΜΜΕ, έτρεχε μετά από κάθε μύνηση εναντίον του να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα χωρίς να κρύβεται. Μας απέδειξε ότι οι αληθινοί άνδρες μπορούν να αντιμετωπίζουν τους ψευτόμαγκες δημοσιογράφους, είτε αυτοί λέγονται Χατζηνικολάου, είτε Τριανταφυλλόπουλος.

Παρακάτω μερικά παλιά αποσπάσματα για να μην ξεχνάμε ποιοί ήταν οι διώκτες του και πόσο ανήθικοι είναι οι σημερινοί δημοσιογράφοι των "παραθύρων" στην ΤV με την πουδραρισμένη "μάπα" τους.
Κάπου εδώ ταιριάζει και το γνωστό γνωμικό που λέει : 
"τους εχθρούς μου τους γνωρίζω, τους φίλους μου όμως όχι"...

15/02/2010

Ο Σωκράτης Γκιόλιας κατήγγειλε ανοιχτά τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο "ΘΕΜΑ 98,9" διαβάστε:

- "Ο Μάκης ήταν αυτός που ξεκίνησε μια άθλια συκοφαντική επίθεση στις 31-12-2008 και ενώ προσωπικά είχα στείλει επιστολή μετά την παραίτηση μου ότι τον ευχαριστώ.

- "Δεν ντρέπεται που μου βάφτισε και το παιδί μου; Θα είμαι παρόν σε όσα αυτόφωρα και όσες διώξεις γίνουν χωρίς να κρύβομαι όπως έκανε αυτός στην βίλα του στην Εκάλη όταν έπρεπε να περάσει αυτόφωρο και τον κάλυπταν και οι αστυνομικοί του".

- "Όταν κάναμε εκπομπές με παρακαλούσε να μην φύγω γιατί ήμουν ο δίδυμος πύργος του όπως έλεγε το 2002".

- "Δεν πάταγε καθόλου στο γραφείο την τελευταία δεκαετία και του τα δίναμε όλα έτοιμα και εκτυπωμένα 1 ώρα πριν βγει στην εκπομπή. Δεν ήξερε ούτε τα θέματα που έβγαιναν στον αέρα"

- "Στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" πήγαινε μόνο κάθε Παρασκευή για 3 ώρες και την εφημερίδα έβγαζαν ο Θέμος με τον Καραμήτσο και την υπόλοιπη ομάδα ΤΟΥΣ"

- "Του είπα να μην βγει να πει ότι θα χαρίσει τις μετοχές του στην ΕΣΗΕΑ γιατί θα εκτεθούμε και μου απάντησε ότι εμένα δεν με ξέρετε καλά , πετάω τα χρήματα από μπαλκόνι. Είδατε εσείς να πέφτουν από μπαλκόνια 15 εκ. ευρώ που πήρε από τον Μπόμπολα;"

- "Καλύπτει τον κουμπάρο του Γιάννη Ραπτόπουλο που χρωστάει 40 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ και δεν έχει το σθένος να βγει έστω να τον υποστηρίξει μιας και του έδωσε την βίλα και τα έξοδα για τον χλιδάτο γάμο με την Κιμ που είχε και σκηνοθέτη τον Τάσο Μπιρσίμ"

- "Δεν μπορεί να κοροιδεύει τον κόσμο και να λέει ότι ζει στην Εκάλη αλλά έχει την ψυχή του στο Μενίδι για να δείξει ότι είναι φτωχόπαιδο και λαικός άνθρωπος"

- "Τον παρακαλούσα να κάνει ασφάλεια υγείας στους συνεργάτες του και μάλιστα του το είχε πει και ο Κοσμάς Σφαέλος αλλά ήθελε να έχει συνεργάτες με μπλοκάκια και ΤΕΒΕ"

- "Παραιτήθηκα όταν κατάλαβα έστω και αργά ότι έχει χάσει κάθε αξία και δεν ήταν ο παλιός Τριανταφυλλόπουλος. Δεν ήθελε να παρέμβει στον Χατζηνικολάου να σταματήσουν να μου επιτίθενται οι συνεργάτες του χωρίς λόγο, επειδή είχε διαφήμιση στα μέσα του".

- "Είπε ότι δεν παρεμβαίνει ποτέ να παίρνει τηλέφωνα αλλά δεν έκανε το ίδιο όταν ο ίδιος δημοσιογράφος του επιτέθηκε και μετά πήρε τον Κουρή και τον Χατζηνικολάου με αποτέλεσμα να απολυθεί ο δημοσιογράφος. Κατά τα άλλα δεν παίρνει ποτέ τηλέφωνα".

- "Τον προκαλώ και σήμερα και καθημερινά να με μηνύει και του υπόσχομαι ότι θα πηγαίνω στο αυτόφωρο όποτε με καλεί η δικαιοσύνη"

- "Η διαφορά μας είναι ότι ευτυχώς δεν θα γίνω ποτέ Μάκης Τριανταφυλλόπουλος"

- "Τσακώθηκε με τον Θέμο και πήρε 15 εκ, ευρώ από καραμπόλα χωρίς να πει ένα ευχαριστώ στους συνεργάτες του"

- "Λυπάμαι για τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Νίκο Ευαγγελάτο που και οι δύο ήξεραν να στέλνουν μηνύματα να τα προωθήσω σε γνωστούς μου στο troktiko και αφορούσαν σε διαφήμιση του newsit μέσω δημοσκοπήσεων ή άλλα παράπονα που είχε ο Χατζηνικολάου. Όμως και οι δύο όπως και άλλοι δημοσιογράφοι δεν βγήκαν να καταδικάσουν έστω και προσωπικά – φιλικά με ένα μήνυμα την φασιστική επιδρομή σε σπίτι και γραφείο (που προβλέπει ο νόμος). Πόσο μάλλον όταν δεν βρέθηκε τίποτα(μέχρι τώρα) στα αρχεία που μου κατασχέθηκαν. Κάποια στιγμή θα κάνω μήνυση στον Νίκο Χ. με το ίδιο σκεπτικό που έκανε και ο Ψαρράς. Ότι βρίσκεται πίσω από το blog fimotro και το γνωρίζει όλος ο κόσμος(έτσι έλεγε ο Ψαρράς για εμάς). Για να δούμε θα πάνε να μπουκάρουν στο σπίτι του; Αν δεν αλλάξει ο νόμος θα γίνει κάποια στιγμή η μήνυση".

- "Όταν με συνέλαβαν δεν επικοινώνησα με κανέναν υπουργό όπως έκαναν κάποιοι άλλοι για να με συλλάβουν. Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Προσωπικά δεν έχω καταδικαστεί ΠΟΤΕ ούτε εκκρεμεί σε βάρος μου οτιδήποτε εκτός από τις μηνύσεις που έχει κάνει ο Μάκης. Αντίθετα ο Μάκης βαρύνεται με αρκετές καταδίκες".

- "Ο Γιώργος Ψαρράς έκανε μήνυση για να πάω τρεις ημέρες στο αυτόφωρο και έφυγε για την Χαλκίδα. Όμως δεν περίμεναν ότι θα ζητήσω να δικαστώ την ίδια ημέρα με αποτέλεσμα να τρέχει να γυρίσει πίσω. Έκανε μήνυση και την κοπάνησε. Όμως δεν έκανε μήνυση στον Κουρή που έγραψε τα ίδια και τα υποστηρίζει μέχρι και σήμερα για το θέμα της telepassport. Δεν κυνήγησε το troktiko όμως στοχοποίησε προσωπικό εμένα επειδή ήταν μέρος σχεδίου που είχε με τον Τριανταφυλλόπουλο".

- "Βγάζει εκπομπές για την Βατίδου και όχι για τον Παύλο Ψωμιάδη που έφαγε 500 εκ. ευρώ από την ΑΣΠΙΣ ενώ δεν λέει κουβέντα για τον κουμπάρο του και τον Κουρή για τα εικονικά τιμολόγια. Αντίθετα ασχολείται με το περγαμόντο που βγάζει ο εκδότης"

- "Εξέλαβε ως αδυναμία ότι δεν απαντούσα τόσο καιρό όμως από εδώ και πέρα θα το κάνω από την εκπομπή μου".

- "Είχε το θράσος να στείλει κρυφή κάμερα μέσα στο δικαστήριο για να απαθανατίσει την μεγάλη στιγμή της δίκης για πλημμέλημα χωρίς να ξέρει ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο σε βάρος μου".

- "Καλά τους κάνει το troktiko και επιτίθεται σε όλους και ποτέ δεν θα αποκαλύψω κάποιους που ξέρω ότι είναι από πίσω."


ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ! ! ! ! ! ! ! !

Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι για να σκοτώσεις τον Θέμο....

Παραιτήθηκα από την εκπομπή σου αγαπητέ Μάκη στις 27 Οκτωβρίου όταν ήσουν στην Θεσσαλονίκη, με έκτακτη σύσκεψη που έκανα στο γραφείο. Ο λόγος ήταν ότι από το διαδίκτυο ένας άνθρωπος που ήταν συνεργάτης του φίλου σου Νίκου Χατζηνικολάου, με συκοφαντούσε χυδαία και δεν έβλεπα καμία κίνηση από μέρους σου που να.....
Εδείχνει την έμπρακτη στήριξη του συνεργάτη σου. Όχι βέβαια προς τον κ.Παπαγιάννη -και το τόνισα- αλλά προς τον κ.Χατζηνικολάου, ο οποίος θα μπορούσε να πει στον συνεργάτη του να συνεχίσει την αυστηρή κριτική αλλά όχι την συκοφαντία σε βάρος μου. Στις 26 Οκτωβρίου το απόγευμα μου είπες να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα και να παρακαλέσω τα παιδιά στο troktiko (με τα οποία υπάρχει επικοινωνία με e-mail) να μην γράφουν τίποτα για τον Νίκο Χατζηνικολάου, το ALTER και τα πλαστά τιμολόγια. Μάλιστα τέθηκε το δίλημμα ότι αν δεν κατεβάσει το troktiko, το θέμα με τα πλαστά τιμολόγια θα… έσπαγε το συμβόλαιο σου με το κανάλι!!! Υποτίθεται ότι έτσι σου είπαν. Και μου το μετέφερε ο δικηγόρος σου. Από τον σταθμό βέβαια μου το διέψευσαν. Σου ανέφερα αγαπητέ Μάκη ότι δεν μπορώ να πιέζω ανθρώπους που θέλουν να γράφουν στο διαδίκτυο και ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο με το κανάλι γιατί πολύ απλά η σύμβαση δεν έχει σχέση με το τι γράφουν τα blog.

Επέμεινες ότι έπρεπε να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ...
Νίκο Χατζηνικολάου επειδή όπως είπες: “Μας δίνει διαφήμιση για το zougla.gr”. Δεν ήθελες να τον πάρεις τηλέφωνο για αυτό τον λόγο. Να μην κοπεί η διαφήμιση και ας με συκοφαντούσε ο συνεργάτης του. Εκεί ράγισε το γυαλί. Μάλιστα μου μετέφερες κάποια πράγματα που υποτίθεται ότι σου είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου αλλά επειδή είναι σοβαρά δεν θέλω να τα…ακουμπήσω. Μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρω αν πράγματι στα είπε.

Στις 27 Οκτωβρίου εστάλη e-mail στο troktiko (προφανώς και υπάρχει) με την παράκληση να μην γράψει για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER γιατί όπως έλεγες κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Εκείνο το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν. Στις 28 Οκτωβρίου(αν δεν κάνω λάθος) παρ’ ότι ο κ.Παπαγιάννης συνέχισε τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος μου (μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχω καταδικαστεί ποτέ, δεν κατηγορούμαι για τίποτα και μόνο μάρτυρας έχω πάει σε δίκες που σε αφορούσαν, κτλ, κτλ)και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από σένα. Γνώριζες ότι ο Γ.Παπαγιάννης είχε σχέσεις με τον Γ.Κουρή και τον Ν.Χατζηνικολάου και άρα δεν είναι λογικό να συκοφαντεί έναν άνθρωπο του σταθμού. Δεν λέω να μην του ασκεί κριτική αλλά μην γράφει ψευδή γεγονότα. Τότε λοιπόν παραιτήθηκα. Όταν το έμαθες πήρες το αυτοκίνητο και επέστρεψες πολύ γρήγορα από την Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι με πήρες δύο τηλέφωνα αλλά δεν το σήκωσα γιατί επερχόταν μεγάλη σύγκρουση και δεν ήθελα να με μεταπείσεις για άλλη μια φορά να γυρίσω στο γραφείο. Άφησα να καταλαγιάσει το κλίμα.

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου σε πήρα τηλέφωνο και σου ζήτησα να βρεθούμε. Πράγματι συναντηθήκαμε στο σπίτι σου παρότι σου ζήτησα να γίνει αλλού το ραντεβού γιατί δεν ήθελα να είναι μπροστά άλλα πρόσωπα συγγενικού σου περιβάλλοντος. Μου υποσχέθηκες ότι δεν θα είναι κανένας όπως και έγινε. Συναντηθήκαμε στο σπίτι σου και συζητήσαμε. Εκεί ουσιαστικά έθεσες θέμα ότι δεν μπορεί να γράφονται πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν βγάζεις, όπως με τα πλαστά τιμολόγια. Και εδώ ανέφερες τον Νίκο Χατζηνικολάου και το θυμάσαι αλλά δεν θα μπω στην λογική να εμπλέξω τρίτο για κάτι που δεν γνωρίζω αν είπε. Γιατί αν το επιβεβαιώσει τότε πάμε σε άλλες …λογικές!

[…] Παράλληλα όμως αγαπητέ Μάκη έγινε και κάτι άλλο. Ξεκίνησε επιθέσεις σε βάρος σου ο Γιάννης Παπαγιάννης και τότε ότι δεν έκανες για τον Σωκράτη το έπραξες για τον εαυτό σου. Χάλασες τον κόσμο. Κάποια στιγμή σε πήρε ο Γ.Κουρής στο τηλέφωνο του σπιτιού σου και τον είχες ανοιχτή ακρόαση και σου είπε ότι «τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές». Εδώ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοούσε και προσπαθούσε να σε ηρεμήσει να μην κάνεις φασαρία.. Όμως απαίτησες να φύγει και το κατάφερες. Έτσι έγραψε και ο ίδιος στο blog του και δεν το διέψευσες ποτέ. Ήταν το μόνο που δεν θα σου ζητούσα να κάνεις όταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με καθύβριζε. Για σένα όμως το έκανες. Και το θεωρώ απαράδεκτο.

[…] Όμως μου κάνει εντύπωση ότι στις αρχές του 2009 θυμήθηκες για το troktiko και δεν το θυμάσαι όταν με έπαιρνες τηλέφωνο για να μεταφερθούν θέματα κατά του Καραμήτσου και του Αναστασιάδη σε μια περίοδο που είχαν καταλαγιάσει τα πράγματα. Τότε Μάκη ήξερες και μετά το ξέχασες; Θυμάσαι πάλι τι σου απάντησα; «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Άλλη μια φορά το έκανες και αφορούσε στον κ.Κοντομηνά. Να γράψει το troktiko κατά του προέδρου του ALPHA επειδή δεν σου πλήρωνε «νταβατζιλίκι» το πρόστιμο δικαστηρίου για εκπομπές που έγιναν επί προεδρίας άλλου ιδιοκτήτη και ενώ τα μεταφερόμενα χρέη από τον ΣΚΑΙ στον ALPHA αφορούσαν σε μεταγενέστερη περίοδο. Άρα δεν έπρεπε να πληρώσει ο Κοντομηνάς τα σπασμένα άλλου και αυτό στο είχα εξηγήσει πολλές φορές. Πάλι δεν έστειλα e-mail στα παιδιά του troktikou (σε αυτούς δηλαδή που γνώριζα). Ο μισθός μου είναι συγκεκριμένος και χωρίς …αέρα.

Όλα τα παιδιά του γραφείου έγραφαν για το «Πρώτο Θέμα» και ποτέ δεν κανόνισες να πληρωθεί κάποιος έστω και 1 ευρώ. Αυτό έγινε σε συνεννόηση δική μου με τον Τάσο Καραμήτσο που πράγματι έβγαλε ένα ποσό το οποίο κάθε μήνα μοίραζα σε διαφορετικά παιδιά και κρυφά από εσένα. Η αλήθεια είναι ότι στους δημοσιογράφους έλεγα ότι το ήξερες για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση. Παίζαμε κρυφτό δηλαδή για να τους δώσω κάποια χρήματα παραπάνω. Σε αυτό μπορείς να με κατηγορήσεις ότι σε εξαπάτησα. Βέβαια αργότερα επειδή είχα τύψεις και όταν τελείωσε η συνεργασία σου με την εφημερίδα, στο είπα και απλά με κοίταξες. Μην πεις δηλαδή ότι έστω και εκ των υστέρων δεν το γνώριζες. Όπως λες ψευδώς τώρα.

Τα χρήματα αυτά τα έδινε η εφημερίδα με εντολή Θέμου και Καραμήτσου και τα μοίραζα ΌΛΑ στο γραφείο. Συμβολικό ποσό αλλά ουσιαστικό για να επιβραβεύονται οι δημοσιογράφοι που έγραφαν στην εφημερίδα.

Όμως πήρες 15 εκ. ευρώ από την «βρώμικη υπόθεση» όπως έλεγες και ενώ νωρίτερα δήλωσες ότι θα δώσεις τις μετοχές σου στην ΕΣΗΕΑ ή θα τα χαρίσεις. Αλλά την εφημερίδα θα την κλείσεις. Και πάλι σου είπα πολλά πράγματα στα οποία επιβεβαιώθηκα πολλούς μήνες αργότερα. Μόνο και μόνο για να προστατεύσω τον φίλο μου. Πούλα το ποσοστό και μην μιλάς με ηρωισμούς. «Όχι δεν με ξέρετε εγώ θα τα χαρίσω και αν πάρω χρήματα θα πετάξω από το παράθυρο». Πράγματι πήρες 15εκ ευρώ και δεν μπορώ να ξεχάσω ότι δεν κέρασες το γραφείο ούτε ένα κουτί με …πάστες. Εκεί δεν έκανες τις κινήσεις που έπρεπε. Ρόμπεν των …φτωχών με 15 εκ ευρώ δεν γίνεται χωρίς ένα τυπικό κέρασμα.

Δικά σου είναι τα χρήματα και τα κάνεις ό,τι θέλεις. Έτσι και αλλιώς είχες «αλλοιωθεί» κατά την άποψη μου πολύ νωρίτερα. Και στο είχα επισημάνει. Όπως πολλές φορές σου είπα ότι τα παιδιά στο γραφείο ΔΕΝ πρέπει να είναι ανασφάλιστα. Αλλά μάταια….

Από τον Απρίλιο και μετά από συνεχή και διαρκή αιτήματα έγινε κατορθωτό τον Σεπτέμβριο να δοθεί στους δημοσιογράφους μια αύξηση δυσανάλογη της δουλειάς που έκαναν και του ποσού που πήρες από την εφημερίδα. Δούλεψαν και τα παλικάρια εκεί και το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας. Ευτυχώς μου είπες κάνε ότι αύξηση νομίζεις στα λογικά πλαίσια. Προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό και αυτό το ξέρουν τα παιδιά στο γραφείο. Ζήτησα να πληρώνονται με επιμίσθιο όλοι όσοι εργάζονται από το τηλεοπτικό γραφείο στην zougla.gr και οι οποίοι(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν παίρνουν ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!! Σε αυτό διαφωνούσα και μάλιστα το είχα αναφέρει δεκάδες φορές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι ίδια. Οι δημοσιογράφοι να κάνουν τα πάντα και να μην πληρώνονται από το portal. Μακάρι να αλλάξει. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος έρχεται να εργαστεί σε ένα γραφείο πρέπει να δουλεύει με τα ίδια χρήματα για όλο τον όμιλο.

Υπήρξε ποτέ κάποια μικρή έστω καταγγελία για την συμπεριφορά μου στο γραφείο επί 17 χρόνια; Ποτέ. Και γι’ αυτό δεν θεωρούσες σκόπιμο να περνάς έστω και για βόλτα. Επί όσων άλλων λες να σου απαντήσω και σε αυτά: Γιατί να κρυφτώ πίσω από τον κ.Δ.Κοντομηνά; Δεν είναι κρυφή η θέση που έχω και στην ελεύθερη αγορά οι μεταγραφές γίνονται.

Από τις όποιες προτάσεις που είχα επέλεξα αυτή που θεώρησα καλύτερη. Όσο για το troktiko. Γιατί να κρυφτώ πίσω του; Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Θεωρείς τους bloggers παράνομους και ενώ γνωρίζεις ότι το καθεστώς είναι ξεκάθαρο. Εδώ γράφεις ΕΣΥ την ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ στο zougla.gr και δεν θέλεις να το δείχνεις και κατηγορείς τους bloggers; Δες τι γράφεις: «Θυμήσου επίσης ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε έξω φρενών, όταν το κατάλαβε, γιατί είχε απαγορεύσει στα μέλη της δημοσιογραφικής του ομάδας να συμμετέχουν σε blogs».

Απαγόρευσες σε μέλη της ομάδας σου να έχουν blog αλλά έκανες blog στο portal σου και παράλληλα ζητούσες να περαστούν σε άλλο blog κάποια ζητήματα σου.
Ε, λοιπόν Μάκη επειδή κάνεις το κορόιδο θα σου πω με την ειλικρίνεια που έχω(περίεργο πως άλλαξες άποψη για τον συνεργάτη σου τόσο γρήγορα για ένα παλιοportal;) ότι: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ BLOG. Ικανοποιήθηκες τώρα Μάκη; Εύκολο είναι να το μάθεις. Ξέρεις εσύ.

Λίγο με νοιάζει αν λες…κατασκεύασμα το troktiko αλλά περισσότερο με ενοχλεί που απαξιώνεις τους bloggers. Εντάξει το επόμενο κείμενο σου θα λέει ότι δεν διαφωνείς μαζί τους (για να μην σε κράξουν) αλλά διαφωνείς με δημοσιογράφους που έχουν κτλ κτλ.

Ε, όχι και σε εξαπάτησα Μάκη. Αν δηλαδή είναι αδίκημα το ότι λανθασμένα θεώρησες ότι δημιούργησα το troktiko τότε έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Τόσο που εσύ δεν μπορείς να τον δεις. Υπάρχει αξιοπρέπεια Μάκη και γιαυτό έφυγα. Αυτό είναι αλήθεια. Μην ξεχάσεις Μάκη ότι η ειλικρίνεια μου φάνηκε από όσα κατέθεσα για την υπόθεση του Θέμου και όχι για όσα ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ να καταθέσω. Τα ίδια που είπα τα ίδια και θα πω. Πρέπει να θυμηθείς ότι στον Κουκοδήμο δεν είπες ποτέ: «Τα νόμιμα». Εγώ του το είπα. Εκείνη την ώρα έπαιζες με τους ασυρμάτους σου. Έκανα νόημα σε σένα επειδή δεν άκουγες τι έλεγε να ακολουθήσεις αυτό που είπα και επανέλαβες το …ιστορικό: «τα νόμιμα». Το θέμα είναι και τι σου είπε. Αυτό δεν το θυμάσαι γιατί έπαιζες με τα καλώδια. Γιαυτή την υπόθεση πολλά δεν έχουν ειπωθεί. Αλλά ψέματα δεν λέω όπως και δεν το έκανα τότε δεν θα το κάνω και τώρα. Η αδικία δεν μου αρέσει. Και δεν την ανταλλάσσω ούτε με 50 εκ ευρώ.
Λες παρακάτω στην ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ:

«Εμείς, τουλάχιστον, που είμαστε κοντά του (στον Μάκη δηλαδή) όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουμε την πάγια θέση του ο δημοσιογράφος να μην κρύβεται ποτέ πίσω από την ανωνυμία και όταν έχει κάτι να γράψει, να το γράφει καθαρά και ξάστερα με την υπογραφή του και όχι με την… τρωκτική προβιά του…»

Μα, βρε Μάκη αφού εσύ την γράφεις την ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του ίδιου σου του portal! Το θέμα δεν είναι ότι γράφεις ως ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ. Είναι μια στήλη ανώνυμη. Η ουσία είναι ότι γράφεις δήθεν ως τρίτος. Ούτε οι bloggers δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Ποινικοποιείς και την πνευματικότητα και λες πως από τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Τριανταφυλλόπουλο πήγα στον Κοντομηνά.

Δες με τι αλαζονεία ανεβάζεις εσένα και ρίχνεις ίδιος ίδιος. Οι υποθέσεις για ίδιος οποίες διώκεται ο Κοντομηνάς θα κριθούν από τα δικαστήρια αλλά προφανώς έβγαλες απόφαση. Το θέμα ίδιος δεν με αφορά. Δεν είμαι νομικός σύμβουλος. Το να χτυπάς ίδιος κάποιον επειδή πήρε έναν πρώην συνεργάτη σου, είναι ολίγον τι φτηνό. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να παραιτηθούμε όλοι από την ομάδα σου επειδή ίδιος καταδικαστικές αποφάσεις. Με την ίδια λογική εσύ γιατί δεν παραιτείσαι από τον ΑΝΤ1 που ο Μ.Κυριακού έχει ήδη πρωτόδικη καταδίκη για κακουργήματα; Γιατί δεν παραιτείσαι από το κανάλι που εργάζεσαι και υπάρχει η ιστορία με τα πλαστά τιμολόγια κάτι που δεν έγραψες ποτέ στο portal σου αλλά αντίθετα μου ζήτησες να προσπαθήσω να πείσω το blog troktiko να μην γράψει τίποτα. Ποινικοποιείς και ίδιος κοινωνικές σχέσεις;

Πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση ρωτάω πάντα κάποιους ανθρώπους που συμβουλεύομαι και στην συγκεκριμένη περίπτωση το ίδιο έπραξα και για την πρόσληψη μου στον κ.Κοντομηνά του οποίου αποδέχθηκα την πρόταση. Δεν έχω πάρει οικόπεδο από μοναστήρι και δεν έχω λόγο να κρύβω οτιδήποτε.

Έτσι λοιπόν και ο κ.Κοντομηνάς –ίδιος τιμήν του- μου είπε ότι δεν τον απασχολεί καθόλου αν έχω σχέσεις με το Άγιο Όρος, το Βατοπαίδι ή τον ηγούμενο ή με οποιοδήποτε άλλο μοναστήρι. Και μόνο αυτό μου έδειξε ότι δεν είναι εμπαθής. Γι’ αυτό και το δέχθηκα. Το χειρότερο ίδιος Μάκη είναι ότι δεν μετάνιωσα που πήγα στην θέση που είμαι τώρα ίδιος και ότι δεν μετάνιωσα που έφυγα από την εκπομπή σου. Δυστυχώς δεν έγινε σεβαστή η πρώτη μου δήλωση ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους αλλά μετά την άθλια επίθεση σου έπρεπε να απαντήσω με λεπτομέρειες. Σεβάστηκα την συγγενική σχέση ίδιος κουμπαριάς και γι’ αυτό έγραψα στην ανακοίνωση ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους. Δυστυχώς πάλι Μάκη εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει φιλία και συγγενική σχέση. Αργά το κατάλαβα. Οι περισσότεροι στον χώρο με γνωρίζουν και ξέρουν αν όσα γράφω είναι αληθή. Αυτοί θα κρίνουν. Αν κάνεις τέτοια επίθεση σε μένα που ήμουν 17 και πλέον έτη δίπλα σου και δεν έδωσα ΠΟΤΕ κανένα δικαίωμα τότε σημαίνει ότι στον στρατό δεν σε αδίκησαν με το I5. Τo πήρες με το σπαθί σου. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία που μου προσάπτεις. Και μάλλον ούτε εσύ. Δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλη αθλιότητα γράψεις. Δεν είναι τα πράγματα ίδιος νομίζεις. Ξεκίνησες έναν πόλεμο που δεν ήξερες που θα σε βγάλει. Η ζωή μου είναι τόσο διάφανη και το μόνο που ίδιος να μου προσάψεις είναι ότι είμαι ο κατασκευαστής ίδιος blog. Και αυτό είναι ανακριβές. Χάσαμε τα λογικά ίδιος, δηλαδή…

Υ.Γ: Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο ίδιος είπες σε μένα και στον δικηγόρο σου Γ.Αγιοστρατίτη. Είχες μαζί σου το όπλο. Προσπάθησα να σε σταματήσω και έβαλα κόσμο να πάρει να ενημερώσει τον Θέμο να μην πάει στο γραφείο.(Ούτε ο ίδιος το ξέρει ότι το έκανα και εσένα πάλι στο…απέκρυψα). Ο Θέμος πράγματι δεν ήταν στο γραφείο. Μην επιχειρήσεις να κάνεις το ίδιο με μένα. Άδικος κόπος. Δεν με νοιάζει. Τζάμπα ….μάρτυρα θα με κάνεις.

 Να προσέχεις τον εαυτό σου και δεν χαλάει ο κόσμος να ρίχνουμε τον
εγωισμό μας καμιά φορά. Τι και αν έφυγα; Φυλακισμένος ήμουν; Θα το
πληρώνω μια ζωή με λάσπη και συκοφαντία; Το πλήρωσα όσο ήμουν σε σένα θα
το χρεώνομαι και που έφυγα(με προσωπικές επιθέσεις από εσένα; Κούλαρε
λίγο. Μην πέφτεις στο επίπεδο να μιλάς με μας τους ... διαφθαρμένους.
Προσωπικά τον πήχη της ηθικής τον έχω βάλει χαμηλά και τον περνάω. Εσύ
πάλι για τα μάτια του κόσμου τον έβαλες ψηλά. Απαντάω τώρα γιατί πολύ
απλά τώρα προκλήθηκα.»


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ

Η ιδέα και το όραμα του Σωκράτη Γκιόλια
 
Δημοσιεύθηκε: 19/07/2010   http://troktiko.blogspot.com/
Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ...


ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ BLOG σας αναφέρουμε ότι ΤΟ  ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια!ΝΑΙ η ιδέα και το όραμα αυτού του blog άνηκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα,ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας.Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του,την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες!Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε είμαστε χιλιάδες! Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο!Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας.Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε..
όσο για το κείμενο που μπήκε νωρίτερα,συγχωρέστε μας υπάρχουν και νέα παιδιά που όντως δεν γνώριζαν το Σωκράτη μας και το ΟΡΑΜΑ του για το οποίο και πλήρωσε.Το όραμα του Σωκράτη ήταν να μην ανήκει σε κανέναν,,,Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ!

Η Σεμίνα για τον Σωκράτη

Με ξύπνησαν στις 7, για να μου πουν ότι σε σκότωσαν.
Το θεώρησα ηλίθιο αστείο και προσπάθησα να ξανακοιμηθώ.
Μου ήλθε όμως, στο μυαλό, το πρόσωπό σου και η συνάντησή μας πριν λίγο καιρό...
Αυτή η μανία σου να μου απευθύνεσαι πάντα, στον πληθυντικό...(Σπάνιο πράγμα, κάποιος
να σέβεται, όχι το πρόσωπο, αλλά τουλάχιστον την εμπειρία του άλλου.)
Μιλήσαμε για
πρόσωπα και πράγματα, που διαμορφώνουν τη σύγχρονη χούντα. Μου έλεγες τα σχέδια
σου και τις μεγάλες έρευνες που ετοίμαζες.
Ανοιξα αμέσως, τον υπολογιστή, μπήκα στο μπλογκ και δεν πίστευα στα μάτια μου,
έβαλα ΝΕΤ και μιλούσαν για σένα, ανοίγω μηχανικά το κινητό μου,
''SOCRATES'', ήσουν ακόμη εκεί, μαζί με τα μηνύματά σου.

Ρε συ, σε φάγανε τελικά, θυμάσαι που σου έλεγα συνέχεια -σε κάθε επαφή μας-
πρόσεχε, πρόσεχε, δε είσαι απλώς ένα ποντίκι που βρυχάται,
είσαι ο καθρέφτης του βούρκου τους. Ο ξένος, στη συμμορία τους.
 -Μπα δε με χτυπάνε εμένα, δεν τους συμφέρει.

Είδες που δεν τα υπολόγισες σωστά; Τελικά είναι τόσο απλή ιστορία, ένα συμβόλαιο
θανάτου, 13-20 σφαίρες, πριν το ξημέρωμα και καθαρίζουν.
Ομως οι εντολείς, μάλλον την πάτησαν άσχημα, γιατί τώρα και το αρχείο σου θ ανοίξει και
κάποιοι συνεργάτες σου θα μιλήσουν -δεν μπορεί να μη μιλήσουν-
και το Διαδίκτυο που τόσο αγάπησες,
απέκτησε τον γαζωμένο από 13 σφαίρες, μάρτυρά του.
***

Α, ρε Σώκρατες, δεν θα πεις ξανά, απηυδησμένος: -Αμάν ρε παιδιά!

Σεμίνα Διγενή


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 
ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ "ΧΩΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΝΤΙΜΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...

"Ανάθεμα την ώρα, κατάρα την στιγμή,
σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί"...

Σήμερα τα ξημερώματα στις 05:25 σκοτώσανε τον Σωκράτη Γκιόλια, οι ισχυροί "εχθροί" της κοινωνίας μας που σίγουρα βρίσκονται ανάμεσα στους διεφθαρμένους πολιτικούς και μεγαλομαφιόζους-επιχειρηματίες της Ελλάδας. 
Εκτός...και αν τους πήραν τα ινία οι "ξένοι".
Ποιός ξέρει άραγε ποιός ενοχλήθηκε τόσο πολύ, που έδωσε "κλεμένα αργύρια" για το συμβόλαιο της δολοφονίας του?

 Ό Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας μαχητής, που δεν φοβήθηκε να τα βάλει ακόμη και με το πρώην ισχυρό αφεντικό του, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο που πάντα τον φύλαγαν αστυνομικοί επί 24ώρου βάσης, ενώ ο ίδιος ήταν ανυπεράσπιστος για χάρη μίας ακόμη δημοσιογραφικής επιτυχίας την οποία "καρπόνονταν" ο πιο πάνω "Ζορό". 

 Οι "εχθροί" μας όμως, δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα σε έντιμους και ανέντιμους. Μόνο ένα τηλεφώνημα αρκεί για να πετύχουν οι  "μεγαλομαφιόζοι" αυτής της χώρας το σκοπό τους. Να κοιμούνται δηλαδή τον "ύπνο του...αδίκου".
Ξέρουν αυτοί...γιατί όπως φαίνεται τους ξέρει και η Ελληνική αστυνομία που του υπηρετεί και τους προστατεύει δεκαετίες τώρα. Άλλοτε με "ευχάριστα" και άλλοτε με "δυσάρεστα" συναισθήματα. Παρόλα αυτά σιωπούν...

Το κωμικοτραγικό είναι ότι ο μέσος πολίτης πλέον ξέρει και αυτός πάνω-κάτω ποιοί είναι. Φανταχτερά αμάξια, και κότερα με "πόθεν έσχες" του κώλου...
 Καλά-καλαααά...θα έρθει και η σειρά σας και θα την ζήσετε με όλη την "πολυτέλεια" που σας επιφυλάσει ο μέσος πολίτης.
Με "πούπουλα και πίσσα" στην πυρά...κύριοι μεγαλομαφιόζοι-επιχειρηματίες της χώρας μου. 
Μπορούμε και εμείς να γίνουμε "δολοφόνοι" των δολοφόνων...
Ποιός ξέρει? Ίσως τελικά να πρέπει εμείς να γίνουμε οι τρομοκράτες των "διεφθαρμένων" πολιτικών που ξεπουλάνε την ζωή των παιδιών μας στους μαφιόζους-επιχειρηματίες των μεγάλων "σαλονιών" και του υποκόσμου της νύχτας. 

 Πορνεία, ναρκωτικά, εκβιασμοί...και "η γη γυρίζει" ακόμη... επειδή εμείς αντέχουμε και καταπίνουμε καθημερινά αυτά τα απάνθρωπα εγκλήματα.
"Ουέ και αλοίμονο"...εάν σταματήσουμε να καταπίνουμε, και βγούμε στους δρόμους. Θα πάρουμε "σβάρνα" όλα τα "παράσιτα" της νύχτας και της ...ημέρας.

Άλλωστε "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι", και αυτά τα παράσιτα της "ημέρας" που περνιούνται για "καρχαρίες" ας μην χαίρονται...γιατί η "πισίνα" στην οποία κολυμπάνε είναι μικρή για τα "κυβικά" της ψευτομαγκιάς τους. 
Κάνουν "μπαμ" με άλλα λόγια...

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

FACEBOOK...ΕΝΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ "ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ" ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΦΑΚΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ?

"Όλα είναι δίκοπο μαχαίρι" λέει ένα παλιό ρητό...
και συνειρμικά θυμήθηκα το τέλειο "εθελοντικό" φακέλωμα που λέγεται Facebook.

Αυτό το "αθώο" μέσω επικοινωνίας στο διαδύκτιο μπορεί να γίνει ο εφιάλτης νομοταγών και "μη" πολιτών. Δίκοπο μαχαίρι λοιπόν και όποιος αντέξει.
Άλλωστε όλο το διαδύκτιο είναι γεμάτο με διάσκορπες "παγίδες". Όποιος "χαλαρώσει" την ασφάλειά του, κινδυνεύει να χάσει τον ύπνο του...

"Ουκ ολίγες φορές" προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην ζωή των μελών του. Αυτοκτονίες, επίδοξοι βιαστές ανήλικων-ενήλικων κοριτσιών, παιδεραστές, απαγωγείς και όλα όσα δεν βάζει ο απλός μας νους...

Υπάρχει όμως και κάτι που λέγεται "προσωπικά δεδομένα" σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό μπορεί να  σημαίνει ένα ανήθικο όπλο σε όλες τις κυβερνήσεις που δεν τηρούν "τα πρέποντα και τα νόμιμα" ήθη.

Με μία σύντομη έρευνα που έκανα σε αυτό το "δίκοπο" διαδύκτιο, ανακάλυψα το παρακάτω βίντεο για τον συσχετισμό του Facebook με πολλούς κυβερνητικούς οργανισμούς "υψίστης ασφαλείας", που παρελάσαν ως πρώην προσωπικό του ή και ως συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες "βιτρίνα" της CIA κ.λ.π.
Τα συμπεράσματα δικά σας.  



 Τον Ιούνιο οι μετρήσεις της ιστοσελίδας Inside Facebook στην αμερικάνικη αγορά, έδειξε την απίστευτη πτώση της τάξης των 7,5 εκατομμυρίων χρηστών από τις ΗΠΑ !!! Μόνο 320.800 ήταν οι ενεργοί χρήστες από τις ΗΠΑ τον ίδιο μήνα σε σχέση με τον Μάϊο μήνα που ήταν 7,8 εκατομμύρια !!!
Πολλοί πιστεύουν ότι οφείλεται στο "μποϋκοτάζ" που έγινε λόγω των αλλαγών των ρυθμίσεων ασφαλείας, που σίγουρα προκαλούσε πονοκέφαλο στο μέσο χρήστη του Facebook.

Μάλλον έρχεται καθηστερημένα στη μεγάλη οθόνη η μεταφορά της ιστορίας ίδρυσης του Facebook από τον ιδρυτή του ή μη Μάρκ Ζούκερμπεργκ, μιας και όπως φαίνεται, ήδη ο καλύτερος φίλος του και συμφοιτητής διεκδικεί 600 εκατομμύρια δολλάρια αποζημίωση.

Η ταινία κυκλοφορεί με τον τίτλο "The Social Network" και αποδεικνύει ότι...δεν μπορείς να κάνεις 500 εκατομμύρια φίλους,
χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς. Παρακάτω το χολυγουντιανό "παραμύθι" της ταινίας.  



Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ?"

Όλο και περισσότεροι άνεργοι νέοι πτυχιούχοι και μη, καθώς και  οικογενειάρχες με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους και μία ανθρώπινη σύνταξη, ξεκινούν για το ταξίδι του αποχωρισμού από την "μάνα μου Ελλάς, εσύ που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς"...

Έρευνα έδειξε ότι 38 στους 100 Έλληνες σκέφτονται να φύγουν για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.Περίπου δηλαδή 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν ήδη την σκέψη να μεταναστεύσουν και ποιός ξέρει εάν έπεται συνέχεια και πόση θα είναι αυτή.


Ξεχώρισα τα παρακάτω 2 βίντεο άλλων εποχών, της Ελλάδας του Καζαντζίδη του '60 με το γνωστό άσμα "Φεύγουν οι μετανάστες" και της μεταπολίτευσης του Κελαϊδόνη "Η μετανάστευση" ...  



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

"ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004"

"Εκείνο που με τρώει, εκείνο που με νιάζει
είναι που ονειρεύομαι σαν τον καραγκιόζη"...
τραγουδούσε πριν λίγα χρόνια ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Ολυμπιάδα του 2004 στην τελετή λήξης.
Και αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στους γείτονές μας Τούρκους τότε...και βάλανε μπρος την πολιτογράφησή του ως Τούρκο!
Η απάντηση του πρωθυπουργού μας Γεώργιου Παπανδρέου σε δημοσιογράφους ήταν : "Ας έχουν οι Τούρκοι τον δικό τους καραγκιόζη, και εμείς τον δικό μας".

Ναι, τον δικό μας...σκέφτηκα και εγώ. Κάτι θα ξέρει για να το λέει, ο πρωθυπουργός Ελλάδας.
Άραγε να είχε την ίδια άποψη ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο άνθρωπος που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων με τον Καραγκιόζη του, με τον οποίο οι Έλληνες μοιραστήκανε πόνους, θλίψη και όνειρα.
Αυτό το βίντεο είναι αφιερωμένο σ' εκείνον, αν και είναι πολύ λίγο...

"ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΓΕΙΑ"....

Οι Έλληνες αγκομαχούν καθημερινά όλο και περισσότερο και οι ευρωπαίοι του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες "πετάνε την σκούφια τους" για μας.....
«Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και καταδεικνύει την πολιτική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους, πρόσθεσε.

Πολύ καλά μας τα είπανε...."η βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης". Κάτι δηλαδή σαν το "για το καλό όλων μας, αλλά χωρίς εσάς τους  Έλληνες του καθημερινού μόχθου"...

Και η δυσωσμία της "χρεωκοπίας" μας συνεχίζει να φέρνει στο φως ακόμη μία σπατάλη των "οικονομικών φωστήρων" μας στη βουλή.
"Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας σε 3 εκατ. ευρώ ανήλθε η ζημιά που κλήθηκε να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να καλύψει τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο αγοράστηκε τον Φεβρουάριο του 2007 μέσω της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».
Το οποίο καταβλήθηκε ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα εν λόγω Ταμεία, αφού υπολογίστηκε η απόδοσή τους με το αν είχαν καταθέσει τα ίδια ποσά στην Τράπεζα της Ελλάδος με το επιτόκιο τρέχοντος κεφαλαίου που ήταν 3,92% ετησίως"

Και εσύ Έλληνα των 650 ευρώ βασικού μισθού και της ανεργίας, μπορείς να φωνάξεις...."ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΓΕΙΑ".

Αφιερωμένο σε όσους νιώθουν κάπως έτσι...


Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

"ΣΡΕΜΠΕΝΙΤΣΑ" - ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ

Κάποιος γνωστός ψυχολόγος έλεγε : "O κάθε άνθωπος, κρύβει μέσα του 2 πνευματικά παιδιά. Το ένα ικανό για το καλύτερο και το άλλο για το χειρότερο. Όποιο ταίζεις περισσότερο....επικρατεί".

Κάπως έτσι συμβαίνει και οι άνθρωποι παύουν να είναι...."άνθρωποι".

Ημέρα μνήμης η μέρα που πέρασε, για τη σφαγή στη Σρεμπένιτσα.

Η θεματική της σειράς "Γρίφοι των Νεκρών" είναι η τεχνοτροπία της ανασκαφής νεκρών και των στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ανασύνθεση της ιστορίας του θανάτου τους. Σε αυτό το επισόδειο μπαίνει στο μικροσκόπιο η πόλη της Σρεμπρένιτσα, στην Βοσνία, η οποία μετετράπη σε πόλη-φάντασμα μέσα σε μια νύχτα.

Η Βοσνία είναι ένα απ'τα πολλά νόθα παιδιά του Τίτο, ενός κομμουνιστή ηγέτη που ένωσε διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες κάτω απ'την μπότα του ολοκληρωτισμού και της προσωπολατρείας αντί της ανοχής. Όπως ήταν φυσικό, ο θάνατός του σήμανε και την έναρξη των διασπάσεων και εχθροπραξιών. Ειδικά στην Βοσνία, η άλλοτε αρμονική συμβίωση μεταξύ των Σέρβων και των Βοσνίων ναρκοθετούνταν διαρκώς από εθνικιστικές εκρήξεις.

Το 1995, η εισβολή του ΝΑΤΟ δυναμιτίζει ανεπανόρθωτα το κλίμα. Σέρβοι και Βόσνιοι, επιδόθηκαν σε αγριότητες άνευ προηγουμένου, με τους πρώτους να καταφέρνουν εκτεταμένες εξοντώσεις Βόσνιων αμάχων, κυρίως λόγω στρατιωτικής ανωτερότητας. Τούρκοι εθνικιστές έσπευσαν να ενισχύσουν εθελοντικά τις τάξεις των Βοσνίων, ενώ οι Σέρβοι ενισχύθηκαν από ήδη υπάρχουσες παρακρατικές οργανώσεις που οργάνωναν τακτικά ανθρώπινα σαφάρι. Οι "Λύκοι του Ζβόρνικ", οι "Τίγρεις" του Αρκάν, οι "Σκορπιοί" και άλλοι. Ενισχύθηκαν όμως και από Έλληνες της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς (ΕΕΦ).

Οι τελευταίοι, βρισκόντουσαν υπό τις εντολές του στρατάρχη Μλάντιτς (Mladic) όταν μαζί με τις δυνάμεις του πολιόρκησαν την ανυπεράσπιστη πόλη της Σρεμπρένιτσα, στην οποία είχαν βρει καταφύγιο 40 χιλιάδες μουσουλμάνοι. Η πόλη σύντομα έπεσε στα νύχια του σερβικού τακτικού στρατού, και η μοίρα των Βόσνιων αιχμαλώτων είχε σφραγιστεί. Περίπου 8 χιλιάδες Βόσνιοι εκτελέστηκαν επί τόπου στις 13 Ιουλίου.

Στην Σρεμπρένιτσα υψώθηκαν οι σημαίες της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βεργίνας και του Βυζαντίου. Η εικόνα έγινε αντικείμενο θριαμβολόγησης απ'τα ελληνικά ΜΜΕ, πριν ακόμα μαθευτεί τι πραγματικά είχε συμβεί. Η κατάκτηση της πόλης ήταν το επιστέγασμα της ελληνοσερβικής φιλίας και μια πνοή εθνικής ενότητας για την Ελλάδα.

Όμως η μυρωδιά των νεκρών δεν άργησε να εξαπλωθεί και η εικόνα της ηρωικής εισβολής στην Σρεμπρένιτσα δεν μαζευόταν, όταν έγινε γνωστός ο σκοπός της εισβολής και πως οι Έλληνες εθελοντές ήταν νεοναζί, μέλη της Χρυσής Αυγής. Στο βιβλίο του Χρήστου Κουσουμβρή, πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες μερικών Ελλήνων "ηρώων".
Έλληνες εθελοντές, χαιρετούν ναζιστικά
http://img197.imageshack.us/img197/93...
Η αποθέωση απ'τα αστικά ΜΜΕ
http://img192.imageshack.us/img192/35...
Απονομές σε Έλληνες από τον εγκληματία πολέμου, Κάραντζιτς
http://img268.imageshack.us/img268/89...
Ο ηρωικός άθλος
http://img199.imageshack.us/img199/57...

Παρακάτω το πρώτο επισόδειο της σειράς "Riddles of the Dead", που προβάλλεται στο National Geographic.


1)  http://www.youtube.com/watch?v=8Ypp7BvLOtE   (το παραπάνω βίντεο)
2)  http://www.youtube.com/watch?v=x5RcBe4H4wk&feature=related
3)  http://www.youtube.com/watch?v=iiQ1rMh-A0A&feature=related
4)  http://www.youtube.com/watch?v=5Qu2joLB7gk&feature=related
5)  http://www.youtube.com/watch?v=k6k4gRYK-ok&feature=related

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

"ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η΄...ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ?"

Κάπως έτσι συμβαίνει και το ΔΝΤ με έδρα την Ουάσινγκτον και με μοναδική χώρα που έχει δικαίωμα "βέτου" την Αμερική, εξαθλιώνει κοινωνικά τους λαούς που δήθεν σώζει από την χρεωκοπία.
Αλήθεια....με ποιανού τα λεφτά μας δανείζουν?
Μήπως από αυτά που βγάλανε πουλώντας μας οι "μεγαλομέτοχοι" του ΔΝΤ Αμερικανοί, στρατιωτικό εξοπλισμό δυσανάλογο με την "τσέπη" μας ως  χώρα? Μέσος όρος ετήσιου στρατιωτικού εξοπλισμού περίπου 40-50 δίσ. ευρώ και ανεβαίνει...
Πολλαπλασιάστε επί 10 χρόνια και θα δείτε να εμφανίζετε το υπέροχο ποσό των 400-500 δισ. ευρώ.Ποσό που θα είχαμε δώσει για να ξεχρεώσουμε κατά πολύ τα χρέη μας και μάλιστα χωρίς να δανειζόμαστε συνεχώς.
Αν λοιπόν είμασταν γεωγραφικά κάπου που δεν θα είχαμε γείτονες "προβληματικούς", θα είμασταν στον "παράδεισο", που μπορεί να θρέφει τα παιδιά της, να παρέχει εργασία και όχι μοντέρνα "δουλεία" (εξού και η λέξη "δουλειά" που χρησιμοποιούμε σήμερα).Δυστηχώς "ο γείτονάς σου, και θεός σου", λέει μιά παροιμία και μάλλον όχι αδίκως...

Μιλάμε για μία χώρα που έχει 11 εκατομμύρια πληθυσμό και άλλα 5-6 εκατομμύρια ξενιτεμένους επίσημα. Και η μετανάστευση καλά κρατάει, προς "χαρά μεγάλη" των ανίκανων κυβερνήσεων που μετρούν μόνο εντός συνόρων τους άνεργους. Στα διάφορα φόρουμ του διαδυκτίου, διαβάζουμε την "κατάθεση ψυχής " των νέων άνεργων πτυχιούχων και οικογενειαρχών που έχουν "εξοργιστεί" με το "κοινωνικό" κράτος του σοσιαλισμού και της "προοδευτικής" δεξιάς που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και κατάφεραν το απίστευτο "ξεπούλημα" των "ζωών" τους ...ως ζώα στο "τσουβάλι" που ονομάζεται "οικονομική σωτηρία"...των λίγων.

Αλλά κάπου εκεί στο συνοθύλεμα των ανθρώπων που λέγονται "βουλευτές", ξεχωρίζουν κάποιες φωνές που μας φωνάζαν την αλήθεια πότε λιγότερο και πότε περισσότερο.Δεν μιλάμε για "απόρητα θέματα εθνικής ασφάλειας". Όχι...μιλάμε για απλά μαθηματικά. Μαθηματικά που δείχνουν αν αύριο τα παιδιά μας θα έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπής κοινωνική διαβίωση, στην αξιοπρεπής ιατρική περίθαλψη και φυσικά σε αξιοπρεπής "γηρατειά".

Κάποτε ο συνονόματος παππούς του Γεώργιου Παπανδρέου είπε μέσα στην βουλή, "οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι πεινούν". Δυστηχώς σήμερα "το ΔΝΤ ευημερεί, και οι Έλληνες πάλι πεινούν"...

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΔΝΤ... Η΄ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ" ?

  Προσπαθώντας για ακόμη μία φορά να κατανοήσω, το πως έφτασε η Ελλάδα των πανάκριβων Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στο ΔΝΤ, άρχισα να ψάχνω τους λόγους των τόσων υπερβολικών χρεών και το γιατί όλοι αυτοί οι πολιτικοί "φωστήρες" που μας κυβερνήσαν δεν έβλεπαν το ταμείον που ήταν όλο...μείον.

Πάντα, ήθελα να απέχω από "σενάρια" υπερβολικής καχυποψίας και να κρίνω λογικά το κάθε πρόβλημα .Όμως τα γεγοννότα με διαψεύδουν...
Επειδή εμείς οι Έλληνες θέλουμε να είμαστε φίλοι με τις μεγάλες και ισχυρές-πολιτισμένες χώρες, προσβλέπωντας ίσως έτσι στην κοινωνική και οικονομική μας αναρίχηση, δεν σημαίνει ότι το ίδιο επιθυμούν  και για μας όλοι αυτοί οι "καλοθελητές" φίλοι μας.
Το "γιατί" είναι τόσο απλό, που νομίζω ότι όλοι καταλάβουν τι σημαίνει η ανάγκη των ΗΠΑ να κρατήσουν οικονομικά υπόδουλους τους άλλους λαούς. Αν δεν εκμεταλλεύεσαι κάποιον, δεν μπορείς να συντηρείς το υψηλό βιοτικό σου επίπεδο.
 Ένα παράδειγμα είναι αυτό των "αιματοβαμένων κινητών" είς βάρος του τρίτου κόσμου που διαθέτει τα πρωτογενή υλικά με ασταμάτητους φυλετικούς πολέμους, και το "αιματοβαμένο διαμάντι" που πήρε δώρο από έναν πρώην δικτάτορα το διάσημο μοντέλο της μόδας Ναόμι Κάμπελ.

Αυτοί είναι οι φίλοι μας. Μας πουλάνε πανάκριβο στρατιωτικό εξοπλισμό εκφοβίζοντάς μας με το "σκιάχτρο" που λέγεται Τουρκία και που επίσης εξοπλίζουν στρατιωτικά, έχωντας έτσι διπλό ώφελος. "Διαίρεε και βασίλευε" είναι το ρητό τους.

Αρχές Δεκεμβρίου 2009 και ο δημοσιογράφος Κούλογλου παρουσιάζει ένα εκπληκτικό ντοκυμαντέρ που αναφέρεται στην Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική, με τακτικές "οικονομικών δολοφόνων" των λαών, όπως αυτοαποκαλείται ο Τζόν Πέρκινς που εργάστηκε από το 1971 έως το 1981, ως οικονομολόγος στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων «Chas T.Main».
Στην πραγματικότητα, δούλευε για τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών ως «οικονομικός δολοφόνος», χρησιμοποιώντας ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να γράψει σε βιβλίο αυτό το οποίο σχεδόν όλοι οι πολιτικοί και πρωθυπουργοί των υπολοίπων χωρών ξέρανε αλλά δεν μπορούσαν να καταγγείλουν, είτε γιατί δεν είχαν αποδείξεις, είτε γιατί ήταν συννένοχοι, είτε γιατί ήταν το ίδιο το ..."οικονομικό θύμα".

Το βιβλίο ονομαζόταν «Confessions of an Economic Hit Μan», δλδ. "Εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου". Η ταινία-ντοκυμαντέρ του Κούλογλου  έχει ήδη προβληθεί στην Αμερική, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από σημαντικά έντυπα, όπως οι “New York Times”.
Βέβαια είναι άξιο απορίας το γιατί δεν του "έκλεισαν" το στόμα αφού τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη από τις αμερικάνικες "φατρίες" των μυστικών υπηρεσιών. Μάλλον όμως θεωρείτε πλέον ως "μικρής σημασίας" απόρητο αφού έκλεισε τα 30 έτη με βάση την Αμερικάνικη Νομαθεσία και γιατί ο κόσμος "τό έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι".

Πάντως αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας και να δείτε αυτό το συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ με τίτλο "Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου", το οποίο υπάρχει ολόκληρο σε 10 τμηματικά βίντεο στο www.youtube.com.

Παρακάτω το επίσημο τρέιλερ. Επίσης αναγράφω και τα 10 λινκ του ολόκληρου ντοκυμαντέρ με την σειρά : 
1)    http://www.youtube.com/watch?v=vw1T2wFx6RE&feature=player_embedded
2)    http://www.youtube.com/watch?v=rzj2nAUb4KQ&NR=1
3)    http://www.youtube.com/watch?v=fhqb7yCd2aE&NR=1
4)    http://www.youtube.com/watch?v=prTg7_5HZEA&feature=related
5     http://www.youtube.com/watch?v=pFTFszJsKIE&feature=related
6)    http://www.youtube.com/watch?v=6J_PY_hCajM&feature=related
7)    http://www.youtube.com/watch?v=RXl6WQkuM9U&feature=related
8)    http://www.youtube.com/watch?v=3uLlA44K8aw&feature=related
9)    http://www.youtube.com/watch?v=TQocl7PTRts&feature=related
10)  http://www.youtube.com/watch?v=xoBufXxeYyM&feature=related

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΡΗΤΟ "ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΚΑΝΤΟΝ ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΟΥΛΟ ΣΟΥ", ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ?


Μέρες που είναι γεμάτες από ανεργία, απεργίες επαναλαμβανόμενες, μέρες με ακρίβεια και ασταμάτητα παγκόσμια οικονομικά "παιχνίδια" από τους δήθεν φίλους μας Ευρωπαίους και Αμερικανούς, έως και τους νεότερους Ρώσους και Κινέζους, ένα ερώτημα γιεννιέται πάνω-κάτω ίδιο σε όλους τους Έλληνες.
"Μα καλά λεφτά υπήρχαν μας είπαν, γιατί τώρα μας ζητάνε και τα...σώβρακά μας?"
Κι όμως, "το ΔΝΤ είναι εδώ, ενωμένο-δυνατό"...

Σε αντίθεση με όσους πιστεύουν πως οι πολιτικοί που παρελάσανε από το 1974(πτώση της "χούντας")έως σήμερα, υπήρξαν "σωτήρες" και μας φέρανε ως αποτέλεσμα την εθνική οικονομική σκλαβιά του ΔΝΤ, ας ακούσουν το παρακάτω ποίημα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Απαγγέλει ο Χρίστος Τσάγκας Μουσική Φίλιππος Περιστέρης.


 
"Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ."

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς).
Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στας θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.-

Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Και το "λάδωμα" καλά κρατεί...

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της. Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης

Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων, παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.

Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο Ιταλός αξιωματικός.

Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο του. Του εξήγησε την επιθυμία του Ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να δουλεύει και του είπε πως γι' αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι. Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην δυσαρεστηθεί ο Ιταλός αξιωματικός.

Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του. Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο οισοφάγος από την μπομπότα!
Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την αντίδραση του Ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της αλυσίδας τους αγνοούσε! Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας».

Αργότερα όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό ότι ο καλός Ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον μεγαλόψυχο Ιταλό.
Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει μετά από μία εβδομάδα και ο Ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του καμπαναριού τον Έλληνα συντηρητή και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του δημάρχου, του ταμία, του παπά του νεωκόρου και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού για παραδειγματισμό!!!!!!!


Στην Ελλάδα του σήμερα δεν υπάρχουν ξένοι κατακτητές, αλλά οι δικοί μας πολιτικοί που εμείς ακόμη συνεχίζουμε να ψηφίζουμε και μας στερούν το «λάδι» από τα γρανάζια της εθνικής "μηχανής" μας. Από το δήμαρχο στον ταμία και από τον παπά στον νεωκόρο χάνεται ο πλούτος που έρχεται από την Ε.Ε, για να υποστηρίξει την οικονομία μας και στο τέλος το θύμα είναι ο συντηρητής του ρολογιού... δηλαδή εμείς!!

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΧΑΛΑΛΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ....


Κάποιες αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία τις ξαναφέρνουμε στο μυαλό με πολύ αγάπη. Κάποιες πάλι προσπαθούμε να τις ξεχάσουμε. Μια τέτοια ξεχασμένη ανάμνηση μου ήρθε στη σκέψη μετά από τόσα χρόνια που προσπαθώ να την διαγράψω.

Στις αρχές της δεκαετίας του 70, με τον πατέρα μου να δουλεύει σαν γκαρσόνι στην Αμερική, με έντονη την απουσία του από το σπίτι, με δυο αδέλφια 8 και 10 χρονών, με την διαχείριση του τσεκ από την μάνα μου, (δεν θα ξεχάσω πόσες φορές μετρούσε και ξαναμετρούσε τις πολύτιμες δραχμές για να τα φέρουμε βόλτα, δεν θα ξεχάσω το κοτόπουλο στο φούρνο τις Κυριακές, δεν θα ξεχάσω τις φέτες το ζυμωμένο ψωμί τηγανισμένο με γάλα), εκείνη λοιπόν την περίοδο άρχισαν σιγά σιγά να εμφανίζονται οι πλανόδιοι παγωτατζήδες στο χωριό που μεγαλώσαμε.

Ο μικρός μου αδερφός, σαν παιδί κι αυτός ήθελε να πάρει παγωτό. Η μάνα μου με μεγάλη πίεση, του έδωσε μια δραχμή. Το παγωτό όμως έκανε 2 δραχμές. Στην απελπισία του ο μικρός μου αδερφός, πλησίασε ένα άλλο παιδί που ήδη είχε αγοράσει και έτρωγε παγωτό και του είπε: Αν σου δώσω μια δραχμή θα μ αφήσεις να γλύψω λιγάκι;…

Χτες Κυρία Κατσέλη και Κύριε Παπακωνσταντίνου, στην Ελλάδα του 2010 σαν προνομιούχος πολίτης αφού συνεχίζω να έχω ακόμα μεροκάματο, πηγαίνοντας στην πλατεία του χωριού μου, αγόρασα του μικρού μου παιδιού ένα παγωτό. Πλησίασε ένα κοριτσάκι 8 χρονών περίπου, και απευθυνόμενο στον γιό μου του λέει: Η μαμά μου δεν έχει να μου δώσει 2 ευρώ να πάρω παγωτό. Έχω όμως ένα ευρώ. Αν στο δώσω θα μ αφήσεις να φάω λιγάκι;

Χτες…Χτες, 2 Ιουλίου 2010… Τίποτα δεν άλλαξε από το καλοκαίρι του 1971...

Κύριε Παπανδρέου, δεν θέλουμε να σπουδάζουν τα παιδιά μας σε κολλέγια και σε ξένα πανεπιστήμια…

Κύριε Παπανδρέου, δεν θέλουμε να έχουμε ακριβά αυτοκίνητα, και κότερα…

Κύριε Παπανδρέου, μας φτάνει ακόμα και σήμερα το κοτόπουλο στο φούρνο κάθε Κυριακή…

Κύριε Παπανδρέου, με ένα μπουκάλι ρετσίνα, με λίγο τυράκι και μια ντομάτα μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα ένα σαββατόβραδο στη βεράντα μας…

Κύριε Παπανδρέου, μας φτάνουν οι βλακείες που έχει κάθε μέρα η τηλεόραση, δεν θέλουμε σινεμά και θέατρα…

Όμως Κύριε Παπανδρέου…

Μη μας πιέζετε να φύγουμε από την πατρίδα μας για να βρούμε δουλειά…

Μη μας αναγκάσετε να αφήσουμε αγράμματα τα παιδιά μας γιατί δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά τους….

Μη μας αναγκάσετε να κλέψουμε για να προσφέρουμε τα άκρως απαραίτητα στην οικογένεια μας…

Και επιτέλους Κύριε Παπανδρέου, ένα παγωτό για το παιδί μας, δεν ξέρω αν είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα του 2010.

Χτες πληρώθηκα. 850 ευρώ. Απ αυτά 400 ενοίκιο…60 τηλέφωνο…60 ρεύμα…40 κινητό (απαραίτητο) σύνολο 560 ευρώ. Υπόλοιπο 290 ευρώ. Ένα κοτόπουλο τη βδομάδα 40 ευρώ. Νέο υπόλοιπο 250 ευρώ. Κάθε Σάββατο μεσημέρι στην πλατεία με το παιδί άλλα 40 ευρώ το μήνα…Νέο υπόλοιπο 210 ευρώ. 10 πακέτα τσιγάρα το μήνα αλλά 40 ευρώ. Αμαρτίες του παρελθόντος με μια πιστωτική κάρτα, 50 ευρώ το μήνα.
Υπόλοιπο για να φάμε τις υπόλοιπες 26 μέρες, για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο μικρό μας γιο, για να ντυθούμε, για να καλύψουμε έκτακτα έξοδα…140 ευρώ.

Σας τα χαρίζουμε Κύριε Παπανδρέου….χαλάλι σας…
Δεν φτάνουν και για τα εισιτήρια μας να φύγουμε…

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥΠΗΓΗ: "ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ" στο http://radar-gr.blogspot.com