Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

"Χίλιες και μία νύχτες...πετρέλαιο!!!"

Πρός τον κάθε πατριώτη, που και δίκιο έχει και άδικο...

Η υπόθεση πετρέλαιο στην Ελλάδα, δεν είναι Σαουδική Αραβία όπου κάθε 10-15 γεωτρήσεις σε 1,5 έως και 5 χιλιόμετρα βάθος δίνουν μία πετρελαιοπηγή.
Εδώ προσθέστε και τον μηδενικό κίνδυνο διαροής πετρελαίου (σε περίπτωση έκρηξης)...στην θάλασσα, αφού είναι στην έρημο όλες !
Φαντάζεστε να γίνει έκρηξη στην πετρελαιοπηγή του Πρίνου Θάσους (η οποία είχε μικρό βάθος) και μία διαροή που θα μολύνει όλο το Αιγαίο !??
Ξανασκεφτείτε το λοιπόν...

Όσο για τις υπόλοιπες γεωτρήσεις στην στεριά της Ελλάδας, είναι σε μεγάλο βάθος, δλδ. από 5-15 χιλιόμετρα και κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ καθώς και τεχνογνωσία που δεν σου την δίνουν οι εξειδικευμένες εταιρίες χωρίς να επιβλέπουν την εξόρυξη, και με μεγάλο ποσοστό κέρδος-πετρελαίου εφόσον βρεθεί.

Η γνωστή διαροή πετρελαίου της πετρελαιοπηγής στο κόλπο του Μεξικού, είχε βάθος εξόρυξης 12 χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα και είναι η μοναδική στον κόσμο σε τέτοιo βάθος που έγινε και φυσικά από πίσω ηταν ένας κολοσσός σαν την ΒP !!!

Δείτε ποσοστά κέρδους στον Πρίνο...
Λάτσης 20-25%, Ελληνικό κράτος 25-30% και τα υπόλοιπα η εταιρία εξόρυξης και μερικοί επενδυτές Έλληνες και ξένοι !!

Κάναμε δρόμους και Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά με ξένα "κόλυβα"...
Είπατε τίποτα ???

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!Η άποψή μου:Και 20-25% καλά είναι να κερδίζει το κράτος,αφού τα εξοδα συντήρησης και παρακολούθησης τα εχουν και οι εταιρέιες που εχουν τα γεωτρύπανα.Η συμφωνίες είναι συμφωνίες..Εχω βέβαια ακούσει για την Κρήτη οτιθα είναι περισότερο κερδοφόρα απο τον Πρίνο..αληθεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα..Καλή Κυριακή!..Το πετρέλαιο μας ενώνει με τους Τούρκους..θα το δείς..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή