Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΠ, όπως ΟΤΕ, όπως ΟΑ, όπως ΟΣΕ…

Σε γνωστό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (8 έτη συνεχόμενα) ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ θεσσαλονικής για την υπόθεση COSCO, επικαλούμενος την υπεράσπιση των εθνικών οικονομικών συμφερόντων, στα ήδη κερδοφόρα λιμάνια.
Τόνισε μάλιστα πως η χρήση του λιμανιού στον ΠΕΙΡΑΙΑ δόθηκε από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "εν λευκώ", δηλαδή χωρίς φορολόγηση της κινέζικης εταιρίας!!!
Σε ερώτηση που του έγινε για προσλήψεις κυρίως "τέκνων" λιμενεργατών, δήλωσε πως υπάρχουν μόνο 2 πρόσληψης "τέκνων". (για λόγους ατυχήματος η 1η και κοινωνικούς η 2η).

5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ........

ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ, δηλώνοντας πως γνωρίζει τους περισσότερους εργαζόμενους με τα μικρά τους ονόματα καθώς και πολλά από τα "τέκνα" τους που εργάζονται μαζί τους, δημιουργώντας έτσι μιά "κλίκα" ακριβοπληρωμένων και μη βαριάς εργασίας πλέον λόγω των σύγχρονων μηχανημάτων φορτοεκφόρτησης !
ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΌΣ 72.000 ΕΥΡΟ και πολλά εξτρά επιδόματα...
(Κατά τ'άλλα...ενδιαφέρονται κυρίως για τα ΕΘΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ... "ΚΛΙΚΑΣ" ΤΟΥΣ !!! )
Ο ίδιος πολίτης δήλωσε πως η δήθεν έλειψη προσωπικού, δημιουργείται με παράνομο τρόπο, αφού ανά 6 εργαζόμενους (χειριστές γερανών πιθανός) οι 4 πίνουν καφέ στην Μητροπόλεως...
Πρόσθεσε και το "βρώμικο" πάρελθόν των χειριστών γερανών κοντέινερς, που έπαιρναν μίζα 5.000 δραχμές = 15 ευρό για κάθε ΕΝΤΟΛΉ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ενός κοντέινερ (την πήγαιναν με τα πόδια στην γέφυρα φόρτωσης).
Έχουμε και λέμε... 5.000 δραχμές = 15 ευρό Χ 30 κοντέινερ την μέρα = 450 ευρώ ΜΑΥΡΑ...και επί 22 μέρες πόσα?
10.000 ευρώ τον μήνα μήπως εξτρά ?
επί 12 μήνες μήπως 120.000ευρώ "ΕΞΤΡΑ" ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ !!???
Και φυσικά μόλις η εντολή φόρτωσης άλλαξε τρόπο μεταφοράς στους χειρισττές των γερανών κοντέινερς, μέσω του υπολογιστή του γερανού, χάσανε τον "Κολοκοτρώνη" (πεντοχίλιαρο χαρτονόμισμα δραχμών), τσατιστήκανε που χάσανε την μίζα και...μειώσαν την απόδοσή τους στα 2/3 και αρχίσαν και τις απεργίες φυσικά...

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ακριβαίνουν τα προιόντα στην αγορά...με τις απεργίες τους και το μαύρο χρήμα που πληρώνουν οι επιχειρηματίες-εισαγωγείς ΣΕ ΜΙΖΕΣ!??
Κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να τους τραβήξει τα αυτιά ο Παπανδρέου με τον νόμο "επιστράτευσης", για να σταματήσουν να το παίζουν "κακόμοιροι" πατριώτες...οι παλιογιάπηδες των 150.000 ευρώ καθαρά ετησίως (μίνιμουμ και βάλε...)

Στο μόνο που τους δίνω "δίκιο", είναι ότι "κάρφωσαν" την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την "μη" φορολόγιση της κινέζικης εταιρίας.Με άλλα λόγια...ξεβρακωθήκαμε στους κινέζους.

Άρεεε κουρασμένε Πρωθυπουργέ της πρώτης Σερρών με τον υπερήλικα βουλευτή θείο σου...

Συμπέρασμα....
Πηγαίντε και εσείς μισθωτοί των 700 ευρώ να πληρώσετε την "κλίκα" των λιμανιών, αγοράζωντας εισαγόμενα κινέζικα είδη (απώλεια ρευστού εκτός Ε.Ο.Κ. δηλαδή) και μετά να ζητάμε από τους Γερμανούς και την Ε.Ο.Κ. δανεικά και αγυριστά.
Αν δείτε πόσο "ρευστό" έχει συγκεντρώσει η Κίνα εν καιρό παγκόσμιας κρίσης...θα σας πιάσει "κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου